Willem II O21 neemt in slotfase afstand van RBC

14-08-2021

TILBURG - RBC heeft het Willem II O21, dat uitkomt in de O21 Tweede Divisie, knap lastig weten te maken. De Roosendalers konden lange tijd mee en kregen ook een flink aantal goede kansen om meer te scoren, maar de teller bleef op een staan. De thuisploeg maakte er vier.

Bij RBC begon Matthias Deleij in het doel. Achterin stond het precies hetzelfde zoals tegen FC Eindhoven O21. Op het middenveld begonnen Marwin Reuvers, Randy Elst en Gerson Pisas. In de aanval waren er plekken gereserveerd voor Giovanni Moerland, Brian Kruf en Anwar Tarfit.

De openingsfase ging gelijk op en het was de ploeg van trainer-coach Robert Braber die als eerste gevaar wist te stichten. Moerland wist Tarfit te bereiken, maar zijn inzet ging hoog over. Daarna schoot hij na een goede steekpass op de kruising. Aan de andere kant was de eerste echte kans voor Willem II O21 wel meteen raak. Na een aantal kapbewegingen zag de aanvaller van de thuisploeg de rechterhoek vrij die hij met een diagonaal wist te bereiken, 1-0. Daarna schoot Willem II O21 nog op de paal, maar tussendoor kreeg RBC kansen op de gelijkmaker. Eerst was het Kruf die met een kopbal na een door Moerland genomen corner in de handen van de keeper kopte en na het schot op de paal van de thuisploeg wist Moerland andermaal gevaar te stichten met een indraaiende voorzet. Die ging echter aan Pisas, Tarfit en Kruf voorbij, waarna de keeper de bal in de scrimmage kon oppakken.

De Tricolores straften daarna wel direct een fout af. Aan de linkerkant werd een voorzet gegeven, die Perry Bierkens onschadelijk wilde maken. Hij gleed echter uit waarna de bal door een aanvaller van de thuisploeg in de verre hoek werd geschoten. Pisas kreeg in de slotfase van de eerste helft nog een grote kans, toen hij een te korte terugspeelbal onderschepte, hij wist de keeper te passeren met een boogbal, maar zijn kopbal kon opgepikt worden door een verdediger.

In de tweede helft zette Willem II O21 iets meer aan, maar Deleij wist met meerdere reddingen het doel schoon te houden. Ook Bierkens wist veel weg te halen, waardoor RBC in de wedstrijd bleef. De Roosendalers kregen zelf eveneens enorme kansen om de aansluitingstreffer te maken. Pisas was twee maal dichtbij. Eenmaal schoot hij over en in tweede instantie stond de doelman in de weg. Na meerdere opgelegde kansen wist Tarfit wel de trekker over te halen. Hamdoune wist met een mooie pass de vrijlopende Tarfit te bereiken die de bal goed aannam en de bal met volle kracht in de kruising schoot, 2-1 (zie foto).

Na de aansluitingstreffer wisselde RBC ook enkele spelers, waardoor het weer even zoeken was naar de juiste balans, maar toen sloeg Willem II O21 weer toe. Na enkele doelpunten die werden afgekeurd (2x buitenspel, 1x vanwege hands) was het in de slotfase wel raak. RBC kreeg meerdere malen de bal niet weg, waarna een voorzet vanaf rechts simpel het doel werd ingelopen. De situatie herstelde daarna weer, want Tarfit kreeg nog een opgelegde kans, maar ditmaal wist de doelman met behulp van de paal redding te brengen. In de absolute slotfase schoot Willem II O21 nog een strafschop tegen de touwen na een overtreding van RBC O23-spelers Owen Castenmiller.

Trainer-coach Robert Braber keek met tevredenheid terug op het duel: "We deden tot het slot mee, al hadden we wel iets meer moeten scoren. Het waren echt grote kansen die we kregen." Morgen speelt RBC alweer een wedstrijd, dan tegen MB & Friends. "Daar speelt Cuco Martina ook in. Die ken ik natuurlijk goed uit mijn tijd bij RKC Waalwijk. Morgen komen er tevens weer andere jongens in actie. Onder andere Kenny van der Weg start, net als Lars de Voogd. En vandaag speelden sommige spelers ook wat minder minuten, die krijgen morgen meer speeltijd. We houden rekening met de belasting per speler, we proberen alles zo goed mogelijk in de gaten te houden. Aankomende week trainen Jaimy van der Weg en Mitchell Schilperoord ook weer mee met de groep. Anass el Gamali komt weer terug van vakantie. Zo krijgen we eindelijk een complete groep, zodat we goed kunnen toewerken naar de eerste bekerwedstrijden. Ook die neem ik serieus, het kan zo maar zijn dat we komend seizoen in de koker zitten. Cluzona is het ook gelukt, dan kunnen wij het ook!"

Willem II O21 - RBC 4-1 (2-0)

Opstelling RBC: Matthias Deleij; Gino Pieter, Perry Bierkens (Riyad Khidar), Flinn Assenberg (Owen Castenmiller), Marouane Hamdoune; Marwin Reuvers (Abdelmojib Yachou), Randy Elst (Mo Idrissi), Gerson Pisas (Imran Echambit); Giobanni Moerland (Imad Bouda el Koubai), Brian Kruf (Tayeb Lakbir), Anwar Tarfit

Scoreverloop: 24' teg. 1-0; 44' teg. 2-0; 71' Anwar Tarfit 2-1; 77' teg. 3-1; 92' teg. 4-1