RBC verliest van MB & Friends

15-08-2021

ROOSENDAAL - RBC heeft het duel met MB & Friends, dat speelt met een aantal profspelers zonder contract, verloren. De Roosendalers konden lang mee en kregen in de tweede helft meerdere kansen op de gelijkmaker, maar moesten aan het eind van de wedstrijd toch toestaan dat MB & Friends uitliep naar 4-6.

Bij RBC begonnen veel spelers in de basis die tegen Willem II O21 niet of weinig in actie waren gekomen. Zo begon Kenny van der Weg in de startopstelling, evenals Lars de Voogd. Ook voor Owen Castenmiller, Abdelmojib Yachou, Imran Echambit, Mo Idrissi, Riyad Khidar en Imad Bouda el Koubai waren er basisplaatsen. Doelman Matthias Deleij, Marouane Hamdoune en Brian Kruf waren de enigen die net als gisteren aan de aftrap verschenen.

Bij MB & Friends stonden enkele bekende spelers uit de Eredivisie op het veld, maar ook een aantal bekenden van RBC zelf. Cuco Martina, Bilal Ould-Chikh en Issam el Hank waren de spelers met een oranje-wit randje die binnen de lijnen stonden. Daarnaast waren Nasser el Khayati en Youness Mokhtar de meest opvallende namen.

De eerste kansen waren voor de bezoekers. De lat en een redding van Deleij stonden een voorsprong in de weg. De derde poging werd weer een prooi voor Deleij, maar nadat de bal uit zijn handen glipte viel de bal toch in het doel. Na de voorsprong voor MB & Friends kwam RBC binnnen een mum van tijd op voorsprong. Eerst was het Kruf die een voorzet van Hamdoune binnen wist te werken, even later werd Bouda el Koubai weggestuurd die 1 op 1 niet faalde, 1-2 (zie foto boven). Tussendoor wist de doelman van de bezoekers met een katachtige redding een kopbal van Idrissi uit het doel te ranselen.

Het tempo van MB & Friends werd daarna flink opgevoerd. Eerst kregen de bezoekers een ietwat simpel gegeven strafschop die benut werd. Daarna kon RBC even het tempo niet bijbenen en liepen ze uit naar 2-4.

(Foto: Arthur Verbraak)
 

Na de rust wisselde trainer-coach Robert Braber een aantal keer. Zo kwamen onder andere Perry Bierkens, Anwar Tarfit, Giovanni Moerland en Randy Elst in de ploeg. Hierdoor nam RBC het heft in handen en kreeg enkele grote kansen om te scoren. Moerland (redding korte hoek), Kruf (lob op de lat en lage voorzet van Tarfit die net te strak was) en Hamdoune (redding korte hoek) waren dichtbij de aansluitingstreffer. Het was uiteindelijk Bierkens die vanuit een corner de 3-4 maakte (zie foto onder). Tussendoor redde Deleij nog op een vrije trap van Ould-Chikh. Na de 3-4 schoot Moerland van ver nog op de kruising en na een goede een-twee tussen Pisas en Yachou schoot die laatste net voorlangs. Daarna wist MB & Friends de score bijna uit te breiden. Eerst bracht Deleij subliem redding op een inzet, en bij de rebound stond de paal in de weg. Na de drinkpauze werd het wel meteen 3-5 toen een tekorte terugspeelbal van Reuvers een prooi werd voor de bezoekers. In de slotfase bracht MB & Friends de score nog naar 3-6. Het slotstuk was voor Tarfit die een prachtige, lange pass van Moerland perfect aannam, naar binnen draaide en RBC's vierde van de middag tegen de touwen schoot.

Aankomende zaterdag speelt RBC haar volgende oefenduel. Dan is zaterdag eersteklasser Almerk de tegenstander. Dat duel begint om 17:00 uur op het sportpark van Almkerk.

RBC - MB & Friends 4-6 (2-4)

Opstelling RBC: Matthias Deleij (Piet van Gorp), Owen Castenmiller (Gino Pieter), Riyad Khidar (Perry Bierkens), Kenny van der Weg, Marouane Hamdoune (Owen Castenmiller); Lars de Voogd, Abdelmojib Yachou (Marwin Reuvers), Imran Echambit (Randy Elst); Imad Bouda el Koubai (Gerson Pisas), Brian Kruf (Tayeb Lakbir), Mo Idrissi (Anwar Tarfit)

Scoreverloop: 24' teg. 0-1; 27' Brian Kruf 1-1; 34' Imad Bouda el Koubai 2-1; 35' teg. 2-2; 38' teg. 2-3; 41' teg. 2-4; 56' Perry Bierkens 3-4; 60' teg. 3-5; 68' teg. 3-6; 69' Anwar Tarfit 4-6

Scheidsrechter: J. Brummer