RBC speelt gelijk tegen Almkerk

21-08-2021

ALMKERK - RBC heeft na vier opeenvolgende nederlagen in de voorbereiding op het nieuwe seizoen eindelijk weer een resultaat weten te behalen. De Roosendalers speelden met 1-1 gelijk tegen zaterdag eersteklasser Almkerk.

Trainer-coach Robert Braber kon vandaag niet beschikken over Flinn Assenberg, Marwin Reuvers (beide vakantie), Lars de Voogd, Imran Echambit (beide afwezig) en Perry Bierkens (enkelblessure). Bij Bierkens zat de schrik er aanvankelijk goed in. "Hij ging door zijn enkel en het werd dik, maar er is geen erge schade. Het zag er in het begin wel eng uit, maar het werd al snel duidelijk dat het allemaal meeviel," zo liet Braber weten. Bierkens zelf was vandaag wel gewoon aanwezig bij het duel. "Het gebeurde op de training, maar ik kan gewoon lopen. Er is niets ernstig, al weet ik nog niet precies wat de schade is. Ik kan gewoon spelen als het bekertoernooi begint," zo liet hij na afloop van het duel weten. Voor de wedstrijd liet Braber in soortgelijke woorden hetzelfde weten. Naast de blessures kon vandaag wel weer een beroep gedaan worden op Jaimy van der Weg en Mitchell Schilperoord die terugkwamen van langdurige blessures.

RBC was in de openingsfase dreigend, maar moest het initiatief al snel overlaten aan de thuisploeg. Almerk speelde haar eerste oefenduel op het nieuwe seizoen. Een vrije trap werd net overgekopt door een speler van de thuisploeg en doelman Matthias Deleij moest ook enkele keren optreden om een doelpunt te voorkomen. Uit de eerste kans voor RBC op doel was het wel meteen raak. Abdelmojib Yachou nam een korte corner via Anwar Tarfit. Die laatste wist net buiten de zestien met een prachtige krul in de verre hoek de 0-1 tegen de touwen te schieten.

Tijdens de gehele wedstrijd wilde het eigenlijk niet vlotten bij RBC. De irritatie nam ook wat toe, nadat volgens RBC-spelers de scheidsrechter niet adequaat reageerde op overtredingen. Het gezeur kwam meerdere spelers op gele kaarten te staan. Tussendoor trok de thuisploeg de stand weer gelijk. Een lange bal van achteruit werd meegenomen door een aanvaller van Almkerk die niet meer afgestopt kon worden door de meelopende Gino Pieter. In de korte hoek werd Deleij gepasseerd. Vlak voor rust moest hij nog handelend optreden toen hij een schot vanuit de tweede lijn pareerde.

In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde. Veel kansen waren er niet te noteren. Almkerk was er het dichtst bij toen een schot vanuit de tweede lijn via beide palen in de handen van Deleij terecht kwam. RBC kreeg ook nog een grote kans via de ingevallen Jaimy van der Weg die zijn inzet op de paal zag belanden. Deleij wist in de slotfase een nederlaag te voorkomen toen hij een kiezelhard schot vanuit de tweede lijn met een vuist uit het doel wist te houden.

Op 31 augustus hervat RBC haar oefencampagne met een thuisduel tegen zondag eersteklasser Unitas'30. Die zaterdag daarop begint voor de Roosendaalse ploeg het bekertoernooi.

Almkerk - RBC 1-1 (1-1)

Opstelling RBC: Matthias Deleij; Gino Pieter, Anass el Gamali, Kenny van der Weg; Marouane Hamdoune (Mitchell Schilperoord); Randy Elst, Abdelmojib Yachou (Tayeb Lakbir), Gerson Pisas (Brian Kruf); Giovanni Moerland, Brian Kruf (Jaimy van der Weg), Anwar Tarfit

Scoreverloop: 19' Anwar Tarfit 0-1; 26' Jonathan van Eerd 1-1