Start bekertoernooi

02-09-2021

ROOSENDAAL - Na bijna elf maanden speelt RBC eindelijk weer eens een echte wedstrijd. Dit weekend is de eerste speeldag van de groepsfase in het districtsbekertoernooi. RBC speelt in groep 1-01 en is ingedeeld bij de zaterdag tweedeklassers Arnemuiden en FC Axel. RBC trapt af in eigen stadion tegen FC Axel.

FC Axel is ontstaan in 2012 na een fusie van de twee stadsclubs Axel en AZVV. Tegen de voormalige zondagvereniging Axel speelde RBC ooit twee keer in de competitie. In beide seizoenen was dat in de Tweede Klasse. In het seizoen 1933-1934 waren de oranjehemden met 5-1 te sterk voor de Zeeuws-Vlamingen. De laatste ontmoeting was op 24 oktober 1971. RBC was het seizoen daarvoor door de opheffing van de toenmalige Tweede Divisie naar het amateurvoetbal verbannen en ingedeeld in de Tweede Klasse. Axel werd die zondag op De Luiten met 8-0 onder de voet gelopen door een ontketende Louis Verstraeten die drie goals voor zijn rekening nam (zie foto). De overige doelpunten kwamen op naam van Fred Gillissen (2x), Frie Nouwens, Peter Schouw en Toine van Loon.

FC Axel speelde afgelopen zaterdag een oefenwedstrijd bij zondag derdeklasser Virtus. De ploeg van Henk Vos was verrassend met 3-0 te sterk.

 

RBC's trainer-coach Robert Braber kan tegen FC Axel weer beschikken over Flinn Assenberg, Marwin Reuvers en Imran Echambit. 

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Clint van der Heyden. De aftrap in Stadion De Luiten is om 17:15 uur. Er is vrije toegang tot het stadion. U kunt plaatsnemen op de Zuid- en Oost tribune. Parkeren is gratis vanaf 16:15 uur.

Op de tribunes, op de promenade en bij de verkooppunten dient anderhalve meter afstand van elkaar te worden gehouden, tenzij men deel uitmaakt van hetzelfde huishouden. In het supporterscafé gelden de gebruikelijke coronamaatregelen zoals die zijn afgekondigd voor horecagelegenheden.

Louis Verstraeten, vallend, maakt in de allereerste minuut het eerste doelpunt van RBC tegen Axel op 24 oktober 1971.