Onnodig verlies tegen Hoeven

12-01-2014

Roosendaal, 12 januari 2014. RBC heeft een onnodige nederlaag geleden tegen 3e klasser Hoeven. De ploeg van trainer John Taks won de oefenwedstrijd met 1-3, maar die uitslag was geen goede weergave van het wedstrijdbeeld.

RBC startte met de volgende basisformatie: Arthur van de Broek in de goal, achterin met Zakaria Ben Slimane, David van Kiel, Eric Lankers en Jesse Verbraak, op het middenveld Nicky Duyvelaar, Mike Magielse en Ivo Vergouwen, en in de aanval Redouan El Allaoui, Anouar El Khassim en Jaja Memisi. De eerste helft was compleet voor RBC. Ondanks het veldoverwicht kwamen de oranjewitten niet tot scoren en haalde Hoeven de rust met 0-0.

Ook in de tweede helft speelde RBC prima en kreeg voldoende kansen om doelpunten te maken. Door drie verdedigingsfouten kreeg Hoeven echter een 0-3 voorsprong op een presenteerblaadje aangeboden. Uiteindelijk wist RBC daarna wel tot scoren te komen door invaller/testspeler Mohammed El Moussaoui, die vorige week tegen FC Bergen ook al de enige RBC-treffer wist te produceren.

Volgende week hervat RBC de tweede seizoenshelft met een thuiswedstrijd tegen Schijf. Dan moet de ploeg van trainer-coach Erwin van der Woerdt er staan en begint de jacht op de bovenste vijf.