Goede uitgangspositie RBC

16-09-2021

ROOSENDAAL - Zaterdag staat voor RBC de laatste wedstrijd in de groepsfase van het districtsbekertoernooi op het programma. De oranjehemden gaan op bezoek bij zaterdag tweedeklasser Arnemuiden. RBC heeft een goede uitgangspositie om de tweede ronde te bereiken. Zelfs een nederlaag met drie goals verschil hoeft niet funest te zijn.

Uiteraard wil trainer-coach Robert Braber het niet zover laten komen: "Hahaha, nee we willen gewoon een goede uitslag wegzetten om vol vertrouwen naar Roosendaal thuis toe te werken. We gaan op volle oorlogssterkte spelen." Dat laatste behoort dan ook tot de mogelijkheden. Perry Bierkens, Anwar Tarfit en Brian Kruf komen weer terug van een blessure en ook Gino Pieter, Imran Echambit en Mo Idrissi zijn weer beschikbaar. Daarnaast staat ook de naam van Lars de Voogd weer op het wedstrijdformulier. Hij heeft besloten om toch bij RBC te blijven.

Arnemuiden verloor de eerste bekerwedstrijd met 3-0 bij FC Axel. De club speelt dit seizoen voor het vijfde achtereenvolgende seizoen in de Tweede Klasse. Het grootste succes behaalde Erremuu in 1980 door het winnen van de toenmalige KNVB-beker voor zaterdagamateurs. In 1983 speelde Arnemuiden op De Luiten een beslissingswedstrijd voor promotie naar de Eerste Klasse tegen Altena, maar verloor met 1-0. De bekendste speler die Arnemuiden ooit heeft voortgebracht is Jan Poortvliet, die in 1996 en 1997 trainer was van RBC. De huidige selectie van Arnemuiden herbergt een oude bekende: Tijmen Bot. Hij speelde in het seizoen 2016-2017 als JO19-speler zijn eerste wedstrijden in het 1e elftal van de oranjehemden en vertrok daarna naar Kloetinge.

De aftrap op Sportpark Arnemuiden is om 17:00 uur. Scheidsrechter is Ron Huser uit Middelburg.