RBC op volle sterkte tegen Roosendaal

24-09-2021

ROOSENDAAL - RBC kan zondag in de stadsderby op volle sterkte aantreden tegen Roosendaal. De aftrap van de competitie is tegen dezelfde tegenstander als die waarna de vorige voetbaljaargang vanwege corona zo abrupt werd beëindigd. Op 11 oktober 2020 won RBC mede dankzij een hattrick van Anass el Gamali met 2-5 op Hulsdonk.

Na het bereiken van de tweede bekerronde kijkt de RBC-selectie van trainer-coach Robert Braber uit naar de eerste competitiewedstrijd, waarvoor de voorbereiding eigenlijk al in maart startte. Alle spelers stonden gisteren fit op de training en zijn beschikbaar. Alleen Abdel Yachou moest geblesseerd afhaken. Kijk voor meer info op RBC TV naar interviews met o.a. trainer-coach Robert Braber en de spelers Anwar Tarfit en Perry Bierkens. Op RBCfans.nl kun je een voorbeschouwing lezen met Anwar Tarfit en Anass el Gamali.

Tegenstander Roosendaal was minder gelukkig in het bekertoernooi en wist de tweede ronde niet te bereiken. De rood-witten speelden drie keer gelijk, maar zaterdag tweedeklasser Wieldrecht en zondag eersteklasser Unitas'30 haalden meer punten.

De wedstrijd staat zondag onder leiding van scheidsrechter Jester Francisca uit Dordrecht. Pupil van de Week is Lucas Heshof van JO11. Wedstrijdtickets voor de Zuid- en Oost tribune zijn voor € 5 verkrijgbaar aan de kassa van Stadion De Luiten. RBC SeizoenClubCard houders hebben gratis toegang. Na afloop van de wedstrijd is er een optreden van Mike Alderson, RBC's topscorer uit het seizoen 2014-2015. Hij scoorde destijds 14 goals voor RBC in de Vierde Klasse.

Historie RBC - Roosendaal:
1956-1957  RBC - Roosendaal  7-0 (1e ronde KNVB-beker)
2017-2018  RBC - Roosendaal  3-0 (3e klasse A - Zuid 1)
2018-2019  RBC - Roosendaal  3-0 (3e klasse A - Zuid 1)