RBC ontvangt medekoploper VOAB

08-10-2021

ROOSENDAAL - Zondag speelt RBC thuis tegen VOAB. De ploeg uit Goirle is samen met SC Kruisland medekoploper in 2E.

VOAB, wat staat voor Van Onder Af Begonnen, wist de eerste twee wedstrijden allebei winnend af te sluiten. De openingswedstrijd tegen Uno Animo werd met 1-0 gewonnen. Vorige week werd in Waalwijk WSC met 1-2 verslagen.

Het is niet de eerste keer dat VOAB naar Roosendaal komt. Dat was op 2 oktober 1977. Het was de vijfde speelronde in de Eerste Klasse E en VOAB kwam destijds met reeds vier nederlagen naar De Luiten. RBC was het jaar daarvoor gedegradeerd uit de Hoofdklasse en had zich een directe terugkeer opgelegd. De oranjehemden wonnen die zondag met 2-0. Uiteindelijk zou VOAB dat seizoen degraderen. Maar ook RBC pakte naast promotie. Het werd tweede achter DESK. 

De afgelasting van afgelopen zondag heeft voor de geblesseerden binnen de selectie van RBC helend gewerkt. Trainer-coach Robert Braber meldde na de laatste training dat Anass el Gamali en Marwin Reuvers weer fit en inzetbaar zijn.

De wedstrijd staat zondag onder leiding van scheidsrechter Maik Opsteen uit Keldonk. Pupil van de Week is Melvin Schillemans van JO11. Tijdens de rust is er een ploegpresentatie. De jeugdteams JO14 t/m JO8 zullen aan het publiek worden voorgesteld. Wedstrijdtickets zijn voor € 5 verkrijgbaar aan de kassa van het Atik Stadion. RBC SeizoenClubCard houders hebben gratis toegang. Parkeren is gratis.