RBC wil revanche in Waalwijk

15-10-2021

ROOSENDAAL - RBC gaat zondag op bezoek bij WSC in Waalwijk. En daar hebben de oranjehemden nog een appeltje mee te schillen. RBC werd namelijk in het seizoen 2018-2019 in de eerste ronde van de nacompetitie uitgeschakeld door WSC waardoor het promotie naar de Tweede Klasse misliep. 

RBC slaagde er destijds niet in om de negatieve spiraal, waarin het toen inmiddels was beland na het debacle in Steenbergen, teniet te doen. Het eerste duel in de nacompetitie was meteen het eindstation. Mede door twee toegekende strafschoppen werd er met 3-1 verloren. 

Maar uiteraard zal WSC er alles aan willen doen om de revanche van RBC te voorkomen. De Waalwijkers behaalden tot nu toe nog maar 1 punt door gelijk te spelen tegen Beek Vooruit. Van VOAB (1-2) en Rijen (0-2) werd verloren. In beide verloren duels had WSC zeker meer verdiend maar de oranje-zwarte brigade liet teveel 100% kansen onbenut.

RBC staat na twee overwinningen met 6 punten op de derde plaats achter SC Kruisland (9 punten) en Rijen (7 punten). De Kruislanders gaan op bezoek bij angstgegner Beek Vooruit, Rijen speelt uit bij VOAB.

De wedstrijd op Sportpark Eikendonk staat onder leiding van scheidsrechter Bram van Dongen uit Erp. Hij was destijds assistent scheidsrechter bij de wedstrijd in de nacompetitie. De aftrap is om 14:00 uur.

Historie WSC - RBC:
1957-1958   WSC - RBC   0-3   1e ronde KNVB-beker
2018-2019   WSC - RBC   3-1   1e ronde nacompetitie 2e/3e klasse Zuid 1