Pascal Heije te gast bij RBC - Cluzona

26-10-2021

ROOSENDAAL - Dit seizoen is er bij iedere competitie thuiswedstrijd een oud RBC-prof die acte de presence geeft. Bij RBC - Cluzona is Pascal Heije te gast.

Heije speelde twee perioden voor RBC. In het debuutjaar in de Eredivisie huurde RBC de Amsterdammer van Ajax. Hij debuteerde op 20 augustus 2000 op De Luiten tegen N.E.C. toen Robert Maaskant hem in de tachtigste minuut liet invallen. Na de degradatie was het de bedoeling dat hij terug zou gaan naar Ajax, maar Maaskant wist Heije over te halen om bij RBC te blijven. Samen met Heije promoveerde RBC na het winnen van de nacompetitie direct weer naar de Eredivisie. Welke supporter herinnert zich niet het langgerekte "Heijuuuuu, Heijuuuuu, Heijuuuuu" in het Vast & Goed Stadion. In zijn derde seizoen bij RBC behaalde hij met de oranjehemden een prima dertiende plaats in de Eredivisie. Daarna vertrok Heije naar N.E.C.

Vijf jaar later, in 2008, haalde Rob Meppelink hem op amateurbasis terug naar Roosendaal. In dat seizoen eindigde RBC op een teleurstellende zestiende plaats in de Eerste Divisie. Heije tekende na dat seizoen een profcontract bij het Cypriotische APEP Pisilia.

Pascal Heije speelde in totaal 108 wedstrijden voor RBC.