Veel steun voor motie Kees Vermunt

16-12-2021

ROOSENDAAL - De motie 'Eerbetoon aan Kees Vermunt' krijgt veel steun binnen de Roosendaalse gemeenteraad. Dat werd duidelijk na de commissievergadering van vanavond. De motie die was ingediend door VLP, VVD, Roosendaalse Lijst, PvdA en Wezenbeek, kon vanavond ook op steun rekenen van CDA, GroenLinks, D66 en ChristenUnie. 

In de motie wordt de gemeenteraad gevraagd het college de opdracht te geven om op de plaats van ons oude Stadion de Luiten, in het huidige Luitenpark, een veld te realiseren met een sportieve functie en dit veld de naam te laten dragen van Kees Vermunt, het clubicoon van RBC. Zij zijn van mening dat Kees Vermunt door zijn sportieve prestaties in het verleden een ware ambassadeur voor de gemeente Roosendaal is gebleken en voor de wijk Kalsdonk in het bijzonder. Door het veld naar hem te vernoemen zal Roosendaal de geschiedenis die Kees Vermunt heeft geschreven voor altijd herinneren.

Om de raadsleden informatie te verstrekken bij hun meningsvorm over deze motie spraken Eric Konings en Floyd Aanen van Podcast de Luiten, de initiatiefnemers voor de motie, RBC-voorzitter Ger Deleij en Arthur Verbraak, voorzitter van de supportersvereniging, vorige week donderdag de gemeenteraad toe tijdens de inspraakbijeenkomst.

VLP-raadslid Gerard van Zalinge is blij met de ruime steun: "Wat fijn dat dit voorstel zo warm wordt ontvangen, dat doet goed." Volgende week donderdag wordt de motie voorgelegd aan de wethouder.