Karim Didi naar RBC

30-10-2021

ROOSENDAAL - RBC heeft zich versterkt met Karim Didi. De 32-jarige middenvelder komt over van Excelsior Essen. Omdat de internationale overschrijvingsperiode pas op 4 januari weer opengaat is Didi vanaf de winterstop inzetbaar voor RBC. Speler en club sloten een overeenkomst voor anderhalf seizoen.

Als echte Kalsdonker zette Didi uiteraard op De Luiten zijn eerste schreden op het voetbalveld en speelde t/m de C1 bij RBC. Nadat hij bij BSC zijn debuut had gemaakt in het 1e elftal vertrok Didi voor lange tijd naar België. Daar speelde hij voor Sint Lenaarts, Hoogstraten VV, Zwarte Leeuw, KFC Duffel en Svelta Melsele. In 2018 keerde Didi terug naar Nederland en speelde twee seizoenen bij Halsteren. Vorig seizoen kwam hij uit voor SC Kruisland. Toch bleef België trekken en daarom startte hij dit seizoen bij Excelsior Essen. Maar dat werd geen succes: "Nee, het is voor het eerst dat ik bij een club voortijdig vertrek. Er waren wat strubbelingen met het bestuur over spelers die moesten vertrekken. Ik mocht wel blijven, maar voor mij was de lol er inmiddels wel af."

Meerdere clubs hadden interesse in Didi, maar hij koos voor RBC. "Omdat we bij Excelsior Essen pas laat met trainen begonnen, heb ik tijdens de zomerstop bij RBC meegetraind. Ik woon immers vlakbij het stadion en ken Robert Braber nog van Halsteren. In die zomerperiode ben ik door de groep prima opgevangen en heb zelfs meegespeeld in de oefenwedstrijden tegen Rijsoord en Rood-Wit. En dat klikte prima. En laten we wel wezen, RBC leeft en het is nu het ideale moment om terug te keren naar mijn eerste club en mee te werken aan het verder op de kaart zetten van RBC."

Trainer-coach Robert Braber is heel erg blij met de komst van Didi: "Karim is het type speler dat we nog misten en een echte leider en aanjager op het veld die technisch zeer begaafd is om het spel nog meer vorm te geven. Karim heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel aangezien hij zelf ook trainer is van een vrouwenteam in België en zal ons groepsproces enorm versterken. In de voorbereiding heeft hij al enkele keren met ons meegedaan en toen waren we direct overtuigd dat hij een enorme aanwinst voor ons zou kunnen zijn."

Op 2 november 2000 liep Karim Didi als RBC-jeugdspeler in De Kuip mee in de line-up bij de wedstrijd Feyenoord - RBC.