Eerste knock out ronde van start

08-11-2021

ROOSENDAAL - In de eerste drie weken van september werd de poulefase van het districtsbekertoernooi afgewerkt. Woensdag is de start van de eerste knock out ronde. RBC ontvangt de Dordtse zondag derdeklasser RCD.

RCD was in de groepsfase te sterk voor Sprundel, WDS'19 en RSV. De ploeg van trainer John de Wit wist alle wedstrijden te winnen. Hoewel RCD tot het district Zuid 1 behoort, speelt de club voor de competitie in het district West 2 om het tekort aan zondagclubs daar aan te vullen. In die 3e klasse B is RCD wat minder flitsend gestart, maar afgelopen zondag deed men goede zaken door bij stadgenoot GSC/ODS met 2-3 te winnen. Daardoor steeg RCD naar de negende plaats.

Ook RBC wist in de poulefase twee keer te winnen. Het werd 4-0 thuis tegen FC Axel en 1-4 uit bij Arnemuiden. Omdat Randy Elst in die wedstrijden twee gele kaarten ontving, is hij woensdag geschorst.

De wedstrijd wordt niet gespeeld in het eigen Atik Stadion vanwege het ontbreken van een wedstrijdgeschikte lichtinstallatie. Daarom wordt uitgeweken naar het terrein van NSV in Nispen. De toegang is gratis, maar een corona toegangsbewijs is wel verplicht. Scheidsrechter van dienst is Albert Bruggeman uit Oostkapelle.