RBC voor inhaalduel naar Uno Animo

12-11-2021

ROOSENDAAL - RBC gaat op bezoek bij Uno Animo. Het betreft een inhaalduel uit de tweede speelronde. De wedstrijd werd destijds afgelast vanwege hevige regenval.

RBC leed afgelopen zondag tegen SC Kruisland het eerste puntverlies en raakte daardoor de koppositie kwijt aan TSC. Door te winnen bij Uno Animo zouden de oranjehemden de eerste plaats weer in kunnen nemen. Afgelopen woensdag liet trainer-coach Robert Braber de machine alvast warm draaien in het bekerduel tegen RCD en zag zijn ploeg met 7-0 winnen. Bij RBC keert Randy Elst weer terug van een schorsing.

RBC speelde in haar 109-jarige historie nog nooit tegen Uno Animo. De club werd in 1926 opgericht en promoveerde in 1965 voor het eerst naar de Tweede Klasse. In 1967 won het de districtsbeker. Vanaf de jaren '70 werden de resultaten minder en belandde de club in 1988 zelfs in de onderafdeling. Daarna werd de weg omhoog weer ingeslagen en speelt Uno Animo inmiddels al weer sinds 2011 onafgebroken in de Tweede Klasse. De ploeg van Kees van Loon begon niet best aan de competitie, maar wist afgelopen zondag de eerste overwinning te boeken tegen Rijen. Afgelopen dinsdag wist ook Uno Animo zich te plaatsen voor de volgende bekerronde. Het won in Waalwijk met 1-3 bij derdeklasser RWB.

De wedstrijd staat zondag onder leiding van scheidsrechter Teun van Pelt uit Hilvarenbeek. Hij neemt deel aan een pilot waarbij voor interne opleidingsdoeleinden de audio wordt opgenomen. De aftrap is om 14:00 uur.

Supporters die met de bus mee willen naar Loon op Zand kunnen zich aanmelden bij Miriam van Benthem (06-15530607). De bus vertrekt om 11:45 uur vanaf het Atik Stadion. Aan het vervoer naar Loon op Zand zijn geen kosten verbonden. Let op: dit is natuurlijk allemaal wel afhankelijk van de eventuele maatregelen die vanavond tijdens de persconferentie van het kabinet worden aangekondigd.

UPDATE: Vanwege de ingestelde coronamaatregelen is publiek niet toegestaan.