Zwak RBC speelt gelijk bij Uno Animo

14-11-2021

LOON OP ZAND - RBC heeft na het gelijkspel bij SC Kruisland vorige week opnieuw puntverlies geleden. De Roosendalers kwamen op bezoek bij Uno Animo niet verder dan een 1-1 gelijkspel. In de slotseconden leken de oranje-witten de volle buit alsnog te pakken toen Gerson Pisas vrij voor de keeper kwam, maar de aanvaller van RBC schoot in het zijnet.

Trainer-coach Robert Braber moest achterin wat puzzelen vanwege de absentie van Anass el Gamali. Hij had zich afgemeld vanwege ziekte. Gino Pieter was eveneens niet inzetbaar vanwege een blessure aan het bovenbeen. "Bij rennen heb ik er geen last van, alleen bij schieten. Ik hoop dinsdag weer te kunnen aansluiten." Naast beide spelers kon er ook geen beroep gedaan worden op Imran Echambit en Anwar Tarfit. Die laatste was wel aanwezig, net als Pieter. "Uit de scan van maandag blijkt dat ik een scheurtje heb. Ik ga met de fysio aan de slag en hoef gelukkig geen operatie. De verwachting is dat ik er vier weken uit ben en dus nog voor de winterstop in actie kan komen. Maar eerlijk gezegd denk ik niet dat dit verstandig is, ik wil namelijk niet weer een terugslag krijgen," zo liet hij in de rust weten. Door de absentie van twee verdedigers bij RBC moest Flinn Assenberg naast Perry Bierkens centraal achterin staan. Op de flanken waren er basisplekken voor Mitchell Schilperoord en Kenny van der Weg. Op het middenveld waren er plekken gereserveerd voor Marwin Reuvers, Lars de Voogd en Randy Elst. Voorin begonnen Giovanni Moerland, Brian Kruf en Gerson Pisas.

RBC was vanaf het begin de bovenliggende partij en de thuisploeg beperkte zich vooral tot uitbraken bij balverlies van de Roosendalers. Uit een van die uitbraken kreeg Uno Animo een grote kans. Na een hoge bal vanaf rechts leek een aanvaller van de thuisploeg de bal binnen te kunnen glijden, maar zijn inzet ging in het zijnet. Daarvoor had RBC een speldenprikje uitgedeeld via Moerland die zijn inzet voorlangs zag gaan. Daarna was de ploeg van Braber twee maal dichtbij een goal. Twee keer was het Elst die een poging waagde. Eerst zag hij zijn inzet na een afgeslagen corner op de rug van een tegenstander belanden en niet veel later kwam Kenny van der Weg goed mee op, legde terug op Elst die met een bekeken schot de verre bovenhoek zocht, maar de keeper wist met een hand redding te brengen.

Het spelbeeld was rond die periode al bedroevend, maar kreeg na een vrije trap van Uno Animo die er in een keer inging, ineens een opleving. De club uit Loon op Zand kreeg meerdere kansen vanuit de tweede lijn om de score te verdubbelen, maar Deleij wist drie maal redding te brengen. Tussendoor schoot Elst nog een vrije trap op de paal. Vlak voor rust was Uno Animo nog twee maal dichtbij, maar eenmaal redde de goed mee teruggelopen Elst met een sliding en niet veel later tikte Deleij een schot uit de kruising. RBC wist in de slotseconden voor de rust via Kruf bijna op gelijke hoogte te komen, maar zijn kopbal van dichtbij na een hoekschop werd goed gepakt door de doelman.

In de tweede helft drukte RBC wat meer naar voren. Uno Animo kwam er steeds moeilijker uit. Uit een van de aanvallen kwam de Roosendaalse ploeg weer op gelijke hoogte. Reuvers werd aangespeeld door de ingevallen Tayeb Lakbir en haalde van zo'n 25 meter hard uit. Zijn inzet verdween in de verre hoek, 1-1. Na de gelijkmaker drukte RBC echter niet door. Het spelbeeld zakte naar een bedroevend niveau en kansen waar zeer schaars. Het tweede gedeelte van de tweede helft werd vooral ontsierd door de bank van Uno Animo, waar de nodige spelers van RBC negatief werden bejegend. Dat zorgde voor de nodige opstootjes. Kansen op de overwinning kreeg de ploeg van Braber echter nog wel. Eerst kreeg de ingevallen Jaimy van der Weg een dot van een kans, toen hij na goed doorzetten plots een op een stond, maar zijn inzet vond de benen van de keeper. De Roosendalers kregen in de slotseconde nog een enorme escape, toen Pisas na een goede actie alleen voor de doelman kwam. Zijn inzet belandde echter in het zijnet.

Door het gelijke spel blijft RBC nu op de tweede plaats. De Roosendalers staan een punt achter TSC. Aankomende week speelt RBC tegen TSC en valt de beslissing in de eerste periode.

Uno Animo - RBC 1-1 (1-0)

Opstelling RBC: Matthias Deleij; Mitchell Schillperoord, Perry Bierkens, Flinn Assenberg, Kenny van der Weg; Lars de Voogd (Tayeb Lakbir), Marwin Reuvers, Randy Elst (Marouane Hamdoune), Giovanni Moerland, Brian Kruf (Jaimy van der Weg), Gerson Pisas

Scoreverloop: 25' Bodie Scholten 1-0; 57' Marwin Reuvers 1-1.

Scheidsrechter: Teun van Pelt