Hersteld RBC reist af naar Tilburg

26-11-2021

ROOSENDAAL - Een van corona hersteld RBC reist zondag af naar Tilburg om daar de strijd aan te gaan met de plaatselijke fusieclub.

RBC kwam nog nooit in actie tegen FC Tilburg, maar dat komt omdat die club pas in 2017 ontstond. Tegen de drie clubs die toen tot een fusie besloten, LONGA, NOAD en RKTVV speelde RBC daarentegen meerdere malen heroïsche duels. Zo streden RBC en LONGA in 1957 om de titel in de Tweede Divisie. Op 28 april 1957 reisden ruim duizend Roosendalers af naar het huidige terrein van FC Tilburg om daar RBC met 0-2 te zien winnen door goals van Dick de Boeff en Piet Bruijninckx (zie foto). Daarmee besliste RBC de strijd en pakte twee weken later het kampioenschap. En na de verplichte teruggang naar het amateurvoetbal in 1971 vochten RBC en NOAD gezamenlijk tot het bittere eind bij het Gerechtshof tegen de KNVB om terugkeer naar het betaald voetbal af te dwingen, maar tegen elkaar om het kampioenschap van de Tweede Klasse. Op 9 april 1972 ging RBC als koploper naar het NOAD-terrein en verloor met 1-0. Toch behielden de oranjehemden drie punten voorsprong en dat was genoeg om twee weken later toch de titel te pakken.

FC Tilburg vinden we in de competitie terug op de twaalfde plaats. Ook de ploeg van trainer Michael Boer kwam zondag niet in actie. Daarvoor werd er verloren van Bavel en VOAB. Er werd tot nu toe twee keer gewonnen, twee keer thuis en twee keer met vier gescoorde goals. Beek Vooruit (4-0) en Roosendaal (4-1) waren de slachtoffers.

Trainer-coach Robert Braber zag gisteren nagenoeg zijn gehele selectie weer op de laatste training aan het werk. Voor RBC is het zaak om de 1-punt-achterstand op de koplopers TSC en VOAB zo snel mogelijk in te lopen. VOAB gaat op bezoek bij Bavel. De wedstrijd van TSC bij WSC is afgelast.