Medifit Fysiotherapie medisch en fysiek begeleider RBC

01-12-2021

ROOSENDAAL - De komende drie seizoen wordt de medische en fysieke begeleiding van RBC verzorgd door Medifit Fysiotherapie.

Medifit Fysiotherapie heeft 11 vestigingen in de regio waarbij alle specialisaties om spelers fit te maken aanwezig zijn zoals echografie, dry needling, shockwave en geavanceerde test- en meetapparatuur. Mede-eigenaar Frank Timmermans is zelf in het eerste seizoen in de Eredivisie verbonden geweest als fysiotherapeut van het 1e elftal.

Het Atik Stadion is de nieuwste locatie van Medifit Fysiotherapie. Voor RBC doen zij zowel de testen als de performance training en de fysiotherapeutische begeleiding. De fysiotherapeuten zijn experts op het gebied van sportfysiotherapie, algemene fysiotherapie en revalidatie van complexe blessures. Denk hierbij aan herstel na blessures of de revalidatie van letsel. Ook hebben de fysiotherapeuten de beschikking over echografie om een blessure goed in beeld te krijgen. Naast fysiotherapie is er ook een sport performance afdeling actief.

Bij veel sporten zijn trainingen (in)gericht op het technische en tactische aspect van de sport. Zeer belangrijk natuurlijk, maar wat vaak over het hoofd wordt gezien is dat wanneer het fysieke aspect meer aandacht zou krijgen, dit een positieve invloed heeft op de totale kwaliteit van de sportuitvoering. Door het verbeteren van kracht, explosiviteit, snelheid, wendbaarheid, reactievermogen en het trainen van de juiste energiesystemen, kun je nog een aantal forse stappen maken naar een completere sporter. Medifit Fysiotherapie heeft een systeem ontwikkeld waarbij een blauwdruk wordt gemaakt van de speler. Er wordt begonnen met een nulmeting middels geavanceerde apparatuur en sport specifieke testen. Daarna zorgen ze voor een programma op maat, waarin persoonlijke doelstellingen voorop staan.

De komende periode zullen de performance trainers en fysiotherapeuten Remi Sulkers, Jordi Luchtenberg en Max Weterings en de diëtiste Jolieke Warnier alle spelers van RBC vanaf bepaalde leeftijden gaan monitoren en onderwerpen aan een aantal fysieke testen. Hierdoor komen ze veel te weten over beweegpatronen en de fysieke belastbaarheid van de speler. Met deze resultaten kunnen gerichte training, voeding en behandelplannen worden opgesteld.

Remi Sulkers heeft veel zin om de samenwerking tot een groot succes te maken: "De plannen die RBC heeft om de volgende stap te maken als club op alle gebieden, sluit geheel aan bij ons DNA! Mogelijkheden zoeken om te ontwikkelen als organisatie en proberen het maximale te bereiken."