RBC kan tij niet doen keren en moet eerste verlies slikken

05-12-2021

ROOSENDAAL - RBC heeft de eerste nederlaag in de competitie geleden. In eigen huis was TSC te sterk. De Roosendalers kregen in de eerste helft een ultieme mogelijkheid om op voorsprong te komen, maar de toegekende strafschop werd gepakt door de doelman van de bezoekers. Vlak voor rust keek RBC tegen de zo bekende en hatelijke 0-1 achterstand aan. In de tweede helft verdubbelde TSC die score. De ingevallen Gerson Pisas deed nog wat terug, 1-2.

Bij RBC begon Matthias Deleij in het doel. Achterin waren er plekken gereserveerd voor Flinn Assenberg, Perry Bierkens, Anass el Gamali en Kenny van der Weg. Het middenveld bestond uit Marwin Reuvers, Lars de Voogd en Randy Elst. Voorin moesten Giovanni Moerland, Jaimy van der Weg en Imran Echambit voor het gevaar zorgen.

De inzet voor vanmiddag was een goede uitgangspositie creëren voor het binnenhalen van de periodetitel. RBC had lange tijd de beste papieren, maar door de gelijke spelen tegen SC Kruisland en Uno Animo waren de kansen gedaald. Het devies was winnen vanmiddag en hopen dat SC Kruisland VOAB punten wist af te snoepen. Het duel begon erg gezapig. Beide teams kwamen wel rond de zestien, maar kansen waren er nauwelijks. Na twintig minuten kwam de ploeg van trainer-coach Robert Braber beter in de wedstrijd en kreeg enkele opgelegde kansen. Moerland kwam alleen voor de keeper na een foutieve terugspeelbal maar zijn inzet ging over de kruising heen. Aan de andere kant wist De Voogd met een blok een schot op doel te voorkomen. Moerland kwam daarna weer alleen voor de keeper en werd ditmaal neergelegd. Dat leverde een strafschop op die door Echambit erg beroerd werd ingeschoten. De keeper redde op de zwakke poging, waardoor de brilstand bleef staan.

Vlak voor rust werd er nog door de livestream commentatoren Eric Konings en Ad Paantjens gesuggereerd dat de rust eindelijk weer eens gehaald werd zonder tegengoal. Dat moest uiteindelijk gecorrigeerd worden, want niet veel later lag de bal aan de goede kant voor TSC in het net. Eerst was er een enorme mogelijkheid toen zij op rechts doorbraken en een goede, lage voorzet werd afgeleverd. De kansloze Deleij zag die inzet echter net langs de goede kant van de paal gaan. Nog geen minuut later was het echter wel raak in de verre hoek, 0-1.

In de tweede helft werd het spelbeeld bij RBC er niet beter op. Vaak leidde een pass over een paar meter al balverlies op, terwijl TSC in de tegenaanvallen goede combinaties liet zien. De club uit Oosterhout vergat echter lange tijd om de trekker definitief over te halen. Een losgelaten bal van Deleij leek hard binnen geschoten te gaan worden door een aanvaller van TSC, maar Deleij redde opnieuw. De volgende rebound spatte uiteen op de paal. RBC was niet bij machte om een fatsoenlijke aanval op te stellen en een spelidee was er ook niet. Dat had TSC duidelijk wel, maar zij hadden moeite met de afwerking. Een grote kans van de bezoekers werd hoog over geschoten. Vlak voor tijd werd het alsnog 0-2 toen balverlies op het middenveld RBC fataal werd. Het snel combinerende TSC wist via links de bal uitstekend af te leveren bij de penaltystip en nu was het wel raak.

In de slotfase kwam de Roosendaalse ploeg toch nog terug in de wedstrijd. Pisas slalomde langs een aantal verdedigers en schoot in de korte hoek raak. Daarna was de ingevallen Brian Kruf dichtbij, maar zijn inzet werd via de vingertoppen over het doel getikt. RBC probeerde via lange ballen nog iets te forceren, maar dat leverde niets op.

RBC is nu uitgesloten voor het winnen van de eerste periodetitel en moet na de winterstop vol in de achtervolging. Dan kan het in ieder geval rekenen op de terugkeer van Anwar Tarfit. Daarnaast sluit ook Karim Didi aan.

RBC - TSC 1-2 (0-1)

Opstelling RBC: Matthias Deleij; Flinn Assenberg (Gerson Pisas), Perry Bierkens (Gino Pieter), Anass el Gamali, Kenny van der Weg; Lars de Voogd, Marwin Reuvers, Randy Elst (Tayeb Lakbir); Imran Echambit (Marouane Hamdoune), Jaimy van der Weg, Gino Moerland (Brian Kruf)

Scoreverloop: 42' Ryan Snoeren 0-1; 80' Marnix van der Velden 0-2; 81' Gerson Pisas 1-2.

Scheidsrechter: Chris van Rijswijk.