Selectie verder op sterkte

22-05-2021

 

Tayeb Lakbir Abdelmojib Yachou
(Foto: Bram Visser Fotografie)

ROOSENDAAL - RBC heeft de selectie voor volgend seizoen weer verder op sterkte gebracht. Tayeb Lakbir speelt ook in de komende voetbaljaargang voor de oranjehemden en Abdelmojib Yachou stroomt door vanuit de JO19.

Tayeb Lakbir kwam in de winterstop van vorig seizoen over van City Pirates Merksem en debuteerde in het eerste elftal van RBC in de oefenwedstrijd tegen Virtus. Dit seizoen scoorde de 19-jarige Antwerpenaar de openinstreffers tegen Rijen en Madese Boys. Lakbir is een aanvallende middenvelder die snel kort gedraaid en gemakkelijk iemand in vrije positie kan zetten. Verder kan hij ook in de voorhoede spelen en is hij dodelijk voor de goal. Hij heeft een goed overzicht en een geweldige pass in de benen.

Abdelmojib Yachou speelt inmiddels zeven seizoenen in onze Voetbal Academie. Ook Yachou komt uit de Sinjorenstad. De 18-jarige Belg debuteerde dit seizoen al in het 1e elftal in de verloren bekerwedstrijd tegen Oranje Wit. De middenvelder verving Randy Elst. Ook in de bekerwedstrijd tegen SSV'65 mocht hij invallen. In de gewonnen thuiswedstrijd tegen Madese Boys kreeg Yachou van trainer-coach Koos Waslander zijn eerste basisplaats. In de laatste wedstrijd van dit seizoen, de stadsderby tegen Roosendaal, kwam hij als invaller binnen de lijnen. Komend seizoen komt Yachou dus voor vast bij de selectie van het 1e elftal. Een mooie beloning voor zijn goede ontwikkeling en prestaties in de Voetbal Academie.