Carlos Ramos naar Deltasport

04-05-2021

 

(Foto: Bram Visser Fotografie)

ROOSENDAAL - Aanvoerder Carlos Ramos vertrekt na dit seizoen naar de Vlaardingse zaterdag tweedeklasser Deltasport.

Ramos krijgt bij Deltasport de kans om als assistent trainer en speler aan de slag te gaan. "Volledig meetrainen of iedere week spelen, zit er voor mij gewoon niet meer in. Dat gaat helaas niet meer", aldus de 34-jarige verdediger. "Dat houdt dus in dat ik niet heel veel wedstrijden meer zal spelen, maar alleen als het nodig is. Ik wil vooral nog deel uit maken van het groepsproces en meelopen als trainer. En als ik dan af en toe nog een paar minuten kan meespelen of belangrijk kan zijn voor het elftal is dat alleen maar leuk."

Met zijn vertrek sluit Ramos zijn tweede periode bij RBC af. Twee seizoenen geleden kwam hij over van de Rotterdamse zondag hoofdklasser Leonidas en zorgde mede voor promotie naar de Tweede Klasse. Van 2008 t/m 2010 speelde Ramos ook al bij RBC, toen in de Eerste Divisie. In totaal speelde hij 59 officiële wedstrijden voor de oranjehemden. De eerste was op 8 augustus 2008 uit bij FC Omniworld (1-2 winst). De laatste match was uit bij Roosendaal op 12 oktober 2020 (2-5 winst). Hij scoorde in die vier seizoenen 1 goal. Die maakte hij op 6 oktober 2019 in de thuiswedstrijd tegen STEEN. RBC leek op een 0-1 nederlaag af te stevenen, maar maar na een afgeslagen hoekschop en een knappe redding van de keeper was Ramos er op die zondagmiddag als de kippen bij om de bal letterlijk in het doel te lopen.

Met zijn overgang naar Deltasport is voor Ramos de cirkel rond, want ook na zijn eerste vertrek bij RBC in 2010 streek hij in Vlaardingen neer.

RBC bedankt Carlos voor zijn inzet en wenst hem veel succes en plezier toe in zijn verdere carrière.