RBC lanceert RBC Maatschappelijk

17-03-2021

 

ROOSENDAAL - Met trots lanceert RBC vandaag RBC Maatschappelijk! RBC Maatschappelijk gaat voetbal gebruiken om bij te kunnen dragen aan maatschappelijke projecten in Roosendaal en omstreken. Het Herstaco Stadion is vanaf het begin bij dit project betrokken als founding partner en Robert Maaskant zal optreden als ambassadeur voor RBC Maatschappelijk. De eerste twee overeenkomsten zijn al vastgelegd: RBC Maatschappelijk gaat samenwerken met European Football for Development Network (EFDN) en met The Social Klus.

EFDN is gespecialiseerd in maatschappelijk verantwoord ondernemen in het voetbal en is op dit gebied toonaangevend in Europa. EFDN heeft vrijwel alle grote clubs in Europa als partner en wordt onder meer ondersteund door de Europese Unie en de UEFA Foundation. Ieder jaar organiseert EFDN de 'More Than Football'-week, waarbij deelnemende clubs laten zien hoe zij voetbal gebruiken voor maatschappelijke doeleinden. RBC heeft zich daar ook aan gecommitteerd. Een overzicht van alle deelnemers hieraan is te vinden op https://www.morethanfootball.eu/participants/.

The Social Klus is een Roosendaalse vrijwilligersorganisatie die twee doelen nastreeft: het vergroten van sociale cohesie en het bevorderen van inclusie. In andere woorden: iedereen moet meedoen! RBC gaat The Social Klus helpen door het ter beschikking stellen van kennis, netwerk en mankracht om aan hulpvragen van vrijwilligers te kunnen voldoen. Hiervoor zullen ook de leden van RBC, inclusief de spelers van het eerste elftal, zich in gaan spannen.

Een eerste initiatief waar RBC aan bij mocht dragen was de Roosendaal Fit-week, waarbij een 'beweegkermis' werd georganiseerd voor cliënten van partner TWB. De uitvoering hiervan vond plaats in het Herstaco Stadion en werd verricht door studenten van CIOS en Fontys en Sportservice Noord-Brabant.

Ger Deleij, de voorzitter van RBC: "We hebben met onze nieuwe slogan Samen Hogerop uitgesproken dat we ambitieus zijn, maar dat we onze doelen wel willen nastreven in nauwe samenwerking met interne en externe betrokkenen. RBC Maatschappelijk komt hieruit voort en we zijn heel gemotiveerd dit tot een succes te maken, samen met onze ambassadeur Robert Maaskant. RBC Maatschappelijk zal stevig verankerd worden binnen de vereniging en we roepen al onze leden op zich hiervoor in te spannen. Tevens danken we het stadion voor hun medewerking."

Robert Maaskant, ambassadeur van RBC Maatschappelijk: "Het is erg bijzonder om te zien hoe men probeert RBC weer op de kaart te zetten en ik draag daar in maatschappelijk opzicht graag aan bij. Ik heb bij RBC een geweldige tijd gehad en werk nu als Partnership Manager bij EFDN. Het is geweldig deze twee zaken te kunnen combineren, en zo te helpen om RBC Maatschappelijk succesvol te maken."

Meer informatie:

RBCvoetbal.nl/RBCMaatschappelijk

Facebook.com/RBCMaatschappelijk

Instagram/com/RBCMaatschappelijk

Twitter.com/RBCMaatschapp