Flinn Assenberg naar RBC

15-03-2021

 

(Foto: Bram Visser Fotografie)

ROOSENDAAL - Flinn Assenberg speelt volgend seizoen weer voor RBC. De 18-jarige middenvelder keert na twee seizoenen bij SC Kruisland terug in het Herstaco Stadion.

Assenberg begon ooit bij De Schutters in zijn woonplaats Stampersgat. Op 9-jarige leeftijd werd hij geschout door Feyenoord, maar ging na een jaar naar NAC Breda. Daar doorliep hij de jeugdopleiding totdat hij op 16-jarige leeftijd overstapte naar RBC. Ondanks zijn jeugdige leeftijd kwam hij uit voor JO19 en liet trainer Henk Vos hem zelfs debuteren in het 1e elftal. Dat was in de bekerwedstrijd bij RCS op 11 december 2018 die door RBC met 3-4 gewonnen werd (zie foto).

Toekomstig trainer Robert Braber legt uit waarom RBC heeft ingezet op de terugkeer van Assenberg: "Flinn is een technisch begaafde middenvelder die zijn opleiding bij NAC heeft genoten. Daarnaast heeft hij ook nog een jaar bij RBC gespeeld. Met de komst van Flinn is duidelijk dat we naast ervaren spelers ook inzetten op jonge talentvolle spelers die zich bij ons verder kunnen ontwikkelen."