Gebroeders Van der Weg naar RBC

11-03-2021

 

ROOSENDAAL - Volgend seizoen spelen de broertjes Kenny en Jaimy van der Weg voor RBC.

Jaimy is de jongste van de twee. De 23-jarige spits begon ooit bij Spartaan'20, maar speelt inmiddels vier seizoenen voor de Rotterdamse zaterdag derdeklasser IJVV De Zwervers. Daarom was Jaimy op zoek naar een nieuwe uitdaging: "En dat is RBC. De club heeft positieve ambities en ik vind het een hele mooie kans om daar aan bij te dragen. En ook de trainer is duidelijk. Niemand heeft garanties, iedereen krijgt een eerlijke kans en de beste speelt."

Kenny is de oudste van de twee. Ook hij begon ooit bij Spartaan'20, maar ging op vijftienjarige leeftijd naar de jeugdopleiding van NAC Breda. In 2012 debuteerde hij voor de Bredanaars in de Eredivisie tegen Vitesse. Hij kwam vier seizoenen uit voor NAC Breda, waarvan drie in de Eredivisie. Daarna vertrok hij naar Schotland waar hij uitkwam voor de Premiership clubs Ross County en Hamilton Academical. In 2018 ging hij naar het Belgische KSV Roeselare, maar keerde in januari 2019 terug naar het inmiddels naar de Championship gedegradeerde Ross County. Met die club promoveerde hij weer naar het Premiership. Via het Noorse Aalesunds FK belandde hij vorig seizoen bij TOP Oss. Dit seizoen koos Kenny bewust voor een jaar zonder voetbal om zijn sportschool WegSports op te kunnen starten. Maar volgend seizoen speelt de 30-jarige verdediger dus weer, voor RBC: "Ik ga er vol voor. Uiteraard ken ik de geschiedenis en de ambities van de club. Maar er heerst vertrouwen en dat straalt de club ook uit. Daarom komen er goede spelers naar RBC. Het voelt goed."

Toekomstig hoofdtrainer Robert Braber is tevreden met de komst van de twee brothers in arms: "Met Jaimy halen we een makkelijk scorende speler erbij die ons van de nodige doelpunten moet gaan voorzien. Met zijn oudere broer Kenny halen we een ervaren speler binnen die vorig jaar nog prof was. Hij zal met zijn mentaliteit en ervaring een belangrijke aanwinst zijn om samen hogerop te komen. Daarnaast zal hij zoch ook gaan inzetten voor de Voetbal Academie."

    

Ook Robert Braber en Hans van der Ende waren gisterenmiddag aanwezig bij de presentatie van Kenny (links) en Jaimy (rechts).