Giovanni Moerland komt RBC versterken

24-02-2021

 

(Foto: Enrico Gianotta)

ROOSENDAAL - Volgend seizoen komt Giovanni Moerland naar Roosendaal om RBC te versterken. De 24-jarige linkervleugelverdediger speelt nu nog bij hoofdklasser Halsteren.

Giovanni Moerland speelde al eens eerder voor RBC. Op 12-jarige leeftijd belandde hij in de voetbalopleiding na een aantal jaren in de jeugd van NAC Breda te hebben doorgebracht. Door het faillissement van RBC bleef zijn verblijf in Roosendaal slechts beperkt tot 1 seizoen en keerde Moerland terug naar MOC'17, de club waar hij ooit zijn eerste schreden op het voetbalveld had gezet. Daar debuteerde hij op 17-jarige leeftijd in het 1e elftal. Na twee seizoenen stapte Moerland over naar Halsteren. Daar speelt de Bergenaar inmiddels drie seizoenen.

Toekomstig trainer Robert Braber is heel erg blij dat Moerland voor RBC heeft gekozen en is er van overtuigd dat hij met zijn karakter en kwaliteiten een enorme winst voor de oranjehemden zal zijn: "Giovanni is een multifunctionele speler die al jaren een van de betere spelers in de Hoofdklasse is. Er was ook belangstelling van clubs uit Tweede- en Derde Divisie, dus hij is echt een topspeler voor ons. Giovanni heeft net als Perry Bierkens ook een verleden bij RBC en is ook een speler uit de regio wat nogmaals benadrukt dat we het elftal een regionaal karakter willen geven."