RBC neemt afscheid van trainer Koos Waslander

29-01-2021

 

ROOSENDAAL - RBC en trainer-coach Koos Waslander hebben in goed overleg besloten geen nieuwe overeenkomst aan te gaan voor het seizoen 2021-2022. Dat is het resultaat van de evaluatie die deze week heeft plaatsgevonden tussen het bestuur en de trainer.

Waslander werd op 8 mei 2019 aangesteld als vervanger van Henk Vos. In de nacompetitie na afloop van dat seizoen liep RBC nog promotie naar de Tweede Klasse mis door een nederlaag in Waalwijk tegen tweedeklasser WSC. Vorig seizoen leidde Waslander de oranjehemden naar de koppositie in de Derde Klasse met een voorsprong van zes punten op de nummer 2, totdat de KNVB vanwege corona de competitie voortijdig beëindigde. Door een positieve beslissing van de KNVB kon Waslander dit seizoen toch met RBC in de Tweede Klasse van start. Op dit moment staat RBC op de vijfde plaats in de wederom vanwege coronaperikelen stilgelegde competitie. Waslander was al eerder werkzaam bij RBC. In 2001 werd hij jeugdtrainer in Roosendaal en kreeg de toenmalige A1 onder zijn hoede. In het seizoen 2002-2003 was hij assistent trainer onder Chris Dekker, nadat de oranje-witten voor de tweede keer naar de Eredivisie waren gepromoveerd.

"Koos heeft RBC geholpen de weg naar boven te vinden hetgeen geresulteerd heeft in promotie naar de Tweede Klasse in het vorige seizoen", aldus voorzitter Ger Deleij. "Ook dit seizoen hadden we een veelbelovende start, maar helaas heeft Covid-19 tot op heden roet in het eten gegooid. We vertrouwen er in ieder geval op dat we dit seizoen minimaal onze positie in de Tweede Klasse kunnen consolideren."

RBC gaat op zoek naar een nieuwe trainer en wenst Koos veel succes in de toekomst.