Voorbeschouwing RBC - SAB

12-12-2013

Aanstaande zondag speelt RBC de laatste wedstrijd voor de winterstop. Tegenstander in het Herstaco Stadion is dan SAB uit Breda. Trainer-coach Erwin van der Woerdt kijkt terug naar de wedstrijd tegen Bavel en blikt vooruit naar tegenstander SAB en de winterstop:

"Een 6-1 nederlaag incasseren valt niet mee. En dit werd terecht betiteld met een pak slaag. Wij waren tegen Bavel geen schim van de ploeg die we kunnen zijn. We hadden gekozen voor een behoudende tactiek, ver in te zakken en vanuit daar te spelen op de counter, mede ingegeven door het vele aantal tegengoals die we het hele seizoen al incasseren. Maar we zijn geen moment aan voetballen toegekomen. En als je dan bij rust 2-0 achter staat, dan probeer je met aanvallende wissels nog iets te creëren, maar dat pakte nu heel anders uit. Binnen acht minuten na rust stond het 5-0 en kregen we een lesje in effectiviteit. Bavel is de terechte koploper, ik vond ze veruit de best voetballende  ploeg die ik in deze competitie heb gezien.

Na de wedstrijd bekijk je dan de uitslagen en de stand. We staan nog zesde en als we naar boven willen blijven kijken is er maar één opdracht en dat is winnen van hekkensluiter SAB. De aanstaande winterstop is een welkome rustperiode, waarin we hopen dat er weer geblesseerde spelers aan gaan haken. Wiebe de Kok is afgelopen dinsdag geopereerd en dat viel zwaar tegen. Waar we dachten dat hij na de winterstop aan zou haken na het verwijderen van wat botsplinters, blijkt hij zware kraakbeenschade in zijn enkel te hebben en mag een half jaar tot een jaar niet voetballen. Mitch Klijn heeft donderdag een kijkoperatie ondergaan en op moment van schrijven is daar nog geen uitkomst van bekend (noot redactie: inmiddels wel, klik   hier  ).  Ivo Vergouwen en Zakaria ben Slimane hebben dinsdag voor het eerst weer aan een deel van de training meegedaan. Na de wedstrijd van SAB pakken we 2½ week rust en trainen we alleen nog individueel met de geblesseerden of spelers die conditionele achterstand hebben door blessures. Dan moet de batterij weer worden opgeladen om met vertrouwen de tweede helft van de competitie in te gaan en weer herkenbaar voetbal te gaan spelen. En vertrouwen krijg je vaak weer van een overwinning, of een lekker goal, of een 1 tegen1 situatie die je als verdediger wint. De knop moet om, en daar gaan we een start mee maken tegen SAB, zodat we toch nog positief de winterstop in gaan."