Vernieuwing RBC-logo

12-12-2020

 

ROOSENDAAL - Het logo van RBC is vernieuwd. De kleuren zijn opgefrist, maar de belangrijkste wijziging is de toevoeging van het oprichtingsjaar 1912 aan het wapenschild.

Ook na de doorstart is RBC 1912 altijd als oprichtingsjaar blijven voeren en daar zijn we trots op. Om die reden gaan we vanaf vandaag in al onze uitingen dit logo met oprichtingsjaar hanteren. Ook de supportersvereniging is uiteraard gekend in de vernieuwing en heeft als eigenaar van het logo toestemming gegeven voor de wijzigingen.

Het oorspronkelijk uit de jaren '50 van de vorige eeuw stammende logo 'met het kroontje' werd na de doorstart in 2012 weer in gebruik genomen nadat het tijdens de betaald voetbalperiode was vervangen door het ovaalvormige logo met 'de uit het stadion geschoten bal'. In 2013 werd het logo al een eerste keer aangepast: de oranje kleur op het wapenschild werd donkerder, de vorm van het wapenschild werd langer en ronder aan de onderzijde, de vermelding 'RBC' kreeg een ander lettertype en de schaduwrand achter het logo verdween.

Het logo is nu op de volgende punten aangepast:

  • het oprichtingsjaar 1912 is toegevoegd aan het wapenschild;
  • de oranje kleur is lichter geworden;
  • het wapenschild is minder hoekig van vorm;
  • de vermelding 'RBC' is meer compact;
  • het gehele logo krijgt een lichte schaduwrand.

Hieronder zie je de wijzigingen van het logo in beeld gebracht.

1950 2013 2020