Geen livestream bij Roosendaal - RBC

09-10-2020

 

ROOSENDAAL - De stadsderby tussen Roosendaal en RBC zal zondag niet via een livestream gevolgd kunnen worden. Het bestuur van Roosendaal heeft geen toestemming gegeven voor een live uitzending.

Vanwege de genomen corona maatregelen was afgelopen zondag de eerste wedstrijd zonder publiek. Als service naar haar supporters zond RBC toen de wedstrijd tegen Madese Boys live uit via Facebook. Die video werd inmiddels al 2600 keer bekeken. RBC ontving dan ook vele enthousiaste reacties en verzoeken om ook de wedstrijd van komende zondag te streamen. RBC dacht met het uitzenden van de wedstrijd veel mensen in Roosendaal een plezier te doen, supporters en leden van beide clubs konden daardoor immers de wedstrijd live volgen.

Bij Roosendaal staat echter niet het volledige 1e elftal en staf achter het filmen van de wedstrijd. Op grond van de AVG-wetgeving heeft het bestuur van Roosendaal daarom besloten geen toestemming te geven voor de livestream. Daarnaast is men bij Roosendaal van mening dat het een verkeerd signaal zou zijn om mensen bij de wedstrijd toe te laten om te filmen, terwijl ze bij hun jeugdelftallen ouders en opa's en oma's moeten teleurstellen omdat zij hun (klein)kind niet kunnen zien voetballen.

RBC-voorzitter Ger Deleij respecteert het besluit van Roosendaal, maar betreurt het wel: "Helaas zijn we nu gedwongen onze supporters een live uitzending te onthouden. We hebben er echt alles aan gedaan, maar het kan nu niet anders. Hopelijk kunnen we volgende week thuis weer wel de zeer gewaardeerde service bieden aan onze fans."