RBC wint eerste wedstrijd in Tweede Klasse

04-10-2020

 

(Foto: Arthur Verbraak)
 

ROOSENDAAL - RBC heeft haar eerste wedstrijd in de Tweede Klasse weten te winnen. Na twee opeenvolgende nederlagen, was daar de eerste driepunter. Madese Boys werd met 4-0 verslagen.

Trainer-coach Koos Waslander had ook deze wedstrijd weer een flink aantal afwezigen bovenop de lang geblesseerden Burhan Akbas en Imran Echambit. Naast de nog geschorste Carlos Ramos waren ook Soufian Charraoui (weg met Nederlands zaalvoetbalteam), Gino Pieter en Jaimy de Visser (geblesseerd) niet inzetbaar. Hierdoor leek het alsof vandaag stand gehouden moest worden achter de puinhopen; maar niets bleek minder waar. Er moest weer een dankbaar beroep gedaan worden op de JO19. RBC JO19-speler Abdelmojib Yachou mocht meteen starten in de basis. In het doel begon voor de eerste keer doelman Matthias Deleij, hij behaalde deze wedstrijd meteen een clean sheet. Anwar Tarfit was na zijn twee duels schorsing weer inzetbaar en had ook een basisplek.

RBC, wat onwennig door de samenstelling, moest eerst het offensief van Madese Boys overleven. Dat voetbalde in het begin makkelijk door de linies van de Roosendaalse ploeg. Het leverde ook enkele kansen op. Eenmaal waren ze dicht bij de openingstreffer, toen aan de rechterkant de ploeg uit Made het strafschopgebied inkwam. Het harde schot ging langs Deleij en het doel. Tussendoor deelde RBC een speldenprikje uit met een schot van Randy Elst dat hoog over en naast ging. Na een kwartier ging de storm liggen en nam RBC het initiatief hier en daar over. Dat resulteerde na ruim twintig minuten meteen in de openingstreffer. Een hoge bal leek een makkelijke prooi voor de verdediging van Madese Boys, omdat Assad el Harti en Tayeb Lakbir elkaar in de weg liepen. Lakbir gaf echter niet op, frommelde zich langs de twee tegenstanders, omliep de doelman en tikte de openingstreffer in het doel (zie foto). Niet veel later was het bijna 2-0, maar een inzet van Tarfit kon van de doellijn gered worden.

Na ruim een half uur werd de score verdubbeld. RBC was al twee keer in kansrijke positie gekomen, maar Tarfit (recht op de keeper) en El Harti (hoog over) zagen hun kansen stranden. Na een goed lopende aanval leek deze te stranden in het zicht van de haven, maar een verdediger raakte met zijn scheenbeen de bal, die door de benen van de keeper in het eigen doel belandde, 2-0. Vlak daarna leek Madese Boys op 2-1 te komen, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel na een vlagsignaal.

Na de rust moest doelman Deleij meteen in actie komen, nadat hij eerst redding bracht op een kopbal, wist hij de rebound over te tikken. Daarvoor had RBC al twee kansen laten liggen via El Harti en Tarfit. Na de grote mogelijkheid voor Madese Boys golfde het duel op en neer. Tarfit kreeg een uitgelezen kans na goed terugleggen van El Harti, maar zijn schot ging hoog over. De ploeg uit Made kopte een corner net over, toen Deleij te laat was.

Na ruim een uur maakte RBC haar derde treffer. Voor de eerste keer kwam Arif Akbas mee op aan de linkerkant. Coach Waslander riep nog: "voorzet!", waarna Akbas de bal panklaar bij de tweede paal neerlegde. El Harti controleerde de bal en schoot deze in het dak van het doel. Na de derde treffer nam zowel RBC als Madese Boys gas terug. In de absolute slotfase werd het nog 4-0. De ingevallen Imad Bouda el Koubai wist Lars de Voogd te bereiken die in het strafschopgebied met een boogbal in de verre hoek de vierde treffer voor zijn rekening nam.

Door de overwinning is RBC geklommen naar de negende plek en heeft het evenveel punten als nummer zeven WSC. Zij hebben echter een wedstrijd minder gespeeld. Dit geldt eveneens voor nummer acht Roosendaal, de tegenstander van volgende week. Bavel is koploper in de Tweede Klasse E. Zij wonnen hun derde wedstrijd op rij en gaan nu alleen aan kop.

RBC - Madese Boys 4-0 (2-0)

Opstelling RBC: Matthias Deleij; Ricardo Mannie, Issam Dahmani, Anass el Gamali, Arif Akbas; Lars de Voogd, Abdelmojib Yachou (Imad Bouda el Koubai), Randy Elst; Anwar Tarfit, Assad el Harti, Tayeb Lakbir

Scoreverloop: 24' Tayeb Lakbir 1-0; 31' Richard Ramstijn (eigen doel) 2-0; 65' Assad el Harti 3-0; 88' Lars de Voogd 4-0

Scheidsrechter: Gidion Tunders

Aantal toeschouwers (online): 200