RBC - Madese Boys zonder publiek

02-10-2020

 

ROOSENDAAL -  De wedstrijd tussen RBC en Madese Boys zal vanwege de opgelegde corona maatregelen zonder publiek worden gespeeld. Het is het eerste duel van voorlopig drie wedstrijden waarbij geen toeschouwers aanwezig mogen zijn.

RBC gaat in dit publiekloze duel op zoek naar de eerste punten. De eerste twee wedstrijden werden elke keer met 1 doelpunt verschil verloren. Bij RBC keert Anwar Tarfit terug van een schorsing, maar is Carlos Ramos afwezig. Deze week deed de KNVB eindelijk uitspraak naar aanleiding van de rode kaart van Ramos na afloop van de bekerwedstrijd tegen Wilhelmina'26. Ramos ging na afloop van de wedstrijd in Wijk en Aalburg verhaal halen bij zijn directe tegenstander die hem tijdens het duel racistisch had bejegend. Dat ontaardde in een opstootje waarbij meerdere spelers van beide teams betrokken raakten. Omdat de scheidsrechter de racistische opmerkingen niet had gehoord en dit feit door Wilhelmina'26 werd ontkend, was er voor de aanklager geen aanleiding om Ramos vrij te spreken.Hij kreeg twee wedstrijden schorsing. Dat betekent dat hij nog 1 wedstrijd moet uitzitten omdat hij in de wedstrijd tegen Oranje Wit al automatisch geschorst was.  

Tegenstander Madese Boys speelt inmiddels voor het achtste achtereenvolgende seizoen in de Tweede Klasse. De rood-witten pakten in de eerste wedstrijd een punt bij Uno Animo, maar verloren afgelopen zondag thuis van Roosendaal. De ploeg van trainer Dion Schuurmans, die het vorige niet uitgespeelde seizoen als zevende eindigde, heeft met Tom van Ermingen een voormalige jeugdspeler van RBC in de selectie.

De wedstrijd staat zondag onder leiding van scheidsrechter Gidion Tunders uit Steenbergen.