RBC verliest in blessuretijd van Rijen

27-09-2020

(Foto: Arthur Verbraak)

RIJEN - RBC blijft voorlopig nog op nul punten staan. De Roosendaalse ploeg, al enkele weken geteisterd door blessures en een schorsing, was het gehele duel de betere van de twee, maar de thuisploeg wist de twee kansen die zij kregen wel te benutten, 2-1.

In de basiself begon andermaal Riyad Khidar. In het centrum naast hem stond dit keer Anass el Gamali. Op links begon Gino Pieter, Arif Akbas stond op het middenveld naast Lars de Voogd. Issam Dahmani begon vanaf de bank. Voor de rest waren het dezelfde spelers als afgelopen week. Carlos Ramos, Imran Echambit, Burhan Akbas (allen geblesseerd), Anwar Tarfit (schorsing) en Soufian Charraoui (absent) konden niet in actie komen. Op de bank was alleen plek voor Dahmani en een extra wissel: RBC JO19-speler Imad Bouda el Koubai.

De tactiek was duidelijk veranderd ten opzichte van de eerdere wedstrijden dit seizoen. De Roosendaalse ploeg ving Rijen op bij de middenlijn. Dat werkte uitstekend, de thuisclub wist zich geen enkele raad met de gesloten linies van RBC. Ook als de oranje-witten de overstap maakte naar de helft van Rijen werd steeds bij balverlies door spits Assad el Harti gesommeerd weer terug in formatie te geraken achter de middenlijn. Rijen kwam gedurende de eerste helft niet verder dan een afstandsschot die simpel werd gepakt door doelman Robbert van Oorschot en enkele afzwaaiers, waarvan eentje op de bovenkant van de lat.

RBC daarentegen was in de snelle tegenstoten wel gevaarlijk. Met El Harti als aanspeelpunt zette de Roosendaalse ploeg enkele goede aanvallen op. Uit een van die uitbraken was RBC ook succesvol. El Harti wist met een prachtige bal Tayeb Lakbir alleen voor de keeper te zetten die met een puntertje zijn eerste RBC-goal wist te pakken, 0-1 (zie foto).

Ondanks dat het goed stond, er weinig tot niets weggegeven werd en er geen idee was hoe de tegenstander uit de kleedkamer zou komen werd er toch gekozen voor een wissel. Pieter moest het veld ruimen en in zijn plaats kwam Dahmani. Arif Akbas schoof weer door naar de linksbackpositie.

RBC werd in de tweede helft steeds sterker en nam het iniatief, waar dat kon, over van de thuisploeg. Uiteindelijk was het de thuisploeg die via een voorzet met een rake kopbal op gelijke hoogte kwam. De Roosendaalse ploeg kreeg ook twee grote kansen. De Visser wist El Harti te bereiken die met een kopbal de 1-2 leek binnen te knikken, maar met een uiterste vingertop wist de doelman van Rijen een doelpunt te voorkomen. Daarna wist diezelfde keeper een prachtig schot van Lakbir uit de bovenhoek te tikken.

RBC kwam steeds vaker op rechts door en een doelpunt van de oranje-witten hing in de lucht, toen plotseling De Visser gewisseld werd. Dit gebeurde vorige week in de wedstrijd tegen Bavel ook, en ook toen werd de aanvalskracht aan de rechterkant geminimaliseerd. Het duel leek op een gelijkspel af te stevenen, maar in de blessuretijd ging het alsnog fout. Een ogenschijnlijk simpele hoge bal werd door Ricardo Mannie, die een prima wedstrijd speelde, helemaal verkeerd ingeschat. In plaats vooruit te koppen, kopte hij achteruit. El Gamali probeerde het gat nog te dichten, maar spits Freek Trommelen schoot zijn tweede van de middag achter doelman Van Oorschot.

RBC probeerde nog met man en macht een doelpunt te forceren, maar kansen werden in de blessuretijd niet meer gecreëerd. Door de nederlaag staat de Roosendaalse ploeg nu op de laatste plek in de Zondag Tweede Klasse E. Volgende week ontvangt het Madese Boys in eigen huis, zij verloren vandaag van Roosendaal met 1-2.

Rijen - RBC 2-1 (0-1)

Opstelling RBC: Robbert van Oorschot; Ricardo Mannie, Riyad Khidar, Anass el Gamali, Gino Pieter (Issam Dahmani); Lars de Voogd, Arif Akbas, Randy Elst; Jaimy de Visser (Imad Bouda el Koubai), Assad el Harti, Tayeb Lakbir

Scoreverloop:  25' Tayeb Lakbir 0-1; 54' Freek Trommelen 1-1; 90' Freek Trommelen 2-1

Scheidsrechter: Teun van Pelt