RBC verliest met duidelijke cijfers van Oranje Wit

05-09-2020

 

(Foto: Arthur Verbraak)
 

ROOSENDAAL - RBC is er niet in geslaagd om zich na twee wedstrijden te plaatsen voor de knock out-fase in het bekertoernooi. Daarvoor was vanmiddag een overwinning nodig, maar Oranje Wit klaarde de klus in het eerste half uur van de eerste helft. Vier maal troffen zij doel. De Roosendaalse ploeg krijgt zaterdag een herkansing tegen SSV'65. Zij speelden gelijk tegen Wilhelmina'26: 2-2.

Bij RBC konden een aantal spelers niet aan de aftrap verschijnen. Imran Echambit, Soufian Charraoui en Carlos Ramos waren niet inzetbaar door blessures en een schorsing. Assad el Harti kwam er pas in de tweede helft in, ook Lars de Voogd begon vanaf de bank. Jaimy de Visser was weer voldoende hersteld van zijn kwetsuur om in ieder geval een helft te spelen.

RBC leek te beginnen met vier man achterin, maar Ricardo Mannie had duidelijk een opdracht gekregen  om mee naar voren te gaan. Daardoor was er veelvuldig een driemans-verdediging achterin zichtbaar. Uit het verleden was al meerdere malen gebleken dat er dan grote gaten achterin zouden kunnen ontstaan. Dat was nu ook weer het geval. Na drie minuten was het al raak. Een fout achterin werd meteen afgestraft. Oranje Wit tikte RBC vanaf het middenveld vaak simpel weg, al leek de situatie zich na ongeveer twintig minuten wat te stabiliseren. De Roosendalers kregen ook twee goede kansen, waar De Visser de grootste kreeg maar zijn poging richting de kruising werd gekeerd.

Daarna was het Oranje Wit dat even aanzette. Binnen een tijdsbestek van vier minuten was het drie keer raak. Na de drie treffers vlak achter elkaar bleef Oranje Wit simpel langs de  linies van de thuisploeg heen lopen. Het leverde enkele uitgespeelde kansen op, maar scoren deed de ploeg uit Dordrecht niet meer.

In de tweede helft werd de organisatie met 4-3-3 goed gezet. Daarnaast werden een aantal wissels toegepast om ook in de linies daarvoor wat stabieler te worden. De Voogd, El Harti en RBC JO19-speler Imad Bouda el Koubai kwamen erin. RBC was ook twee maal dichtbij een treffer. Eerst schoot Arif Akbas op de lat en na een goede voorzet van Bouda el Koubai kopte Issam Dahmani over. Ook El Harti liet zich gelden, hij schoot na een goedlopende aanval voorlangs. Een kwartier voor tijd schoot El Harti zijn naam wel op het scorebord, 1-4. Daarna kreeg Anwar Tarfit nog een uitgelezen mogelijkheid, maar hij vond de keeper op zijn weg.

Volgende week ontvangt RBC SSV'65. Die club speelde vandaag gelijk tegen Wilhelmina'26. Daardoor staat de Roosendaalse ploeg nog op de tweede plek, en ook die geeft recht op doorgang naar de knock out-fase.

RBC - Oranje Wit 1-4 (0-4)

Opstelling RBC: Matthias Deleij; Ricardo Mannie, Anass el Gamali, Gino Pieter, Arif Akbas; Issam Dahmani, Burhan Akbas (Lars de Voogd), Randy Elst (Abdelmojib Yachou); Tayeb Lakbir (Imad Bouda el Koubai), Jaimy de Visser (Assad el Harti), Anwar Tarfit

Scoreverloop: 3' Akin Arslan 0-1; 28' Pascal van der Kooij 0-2; 30' Ruben Retel 0-3; 32' Akin Arslan 0-4; 76' Assad el Harti 1-4

Scheidsrechter: Francisco Alvarez

Aantal toeschouwers: 132