RBC verliest oefenduel van Rood-Wit W

01-09-2020

SINT WILLEBRORD - RBC heeft het oefenduel tegen zondag eersteklasser Rood-Wit W verloren. De thuisploeg was met 2-0 te sterk. De ploeg van trainer-coach Koos Waslander kreeg voldoende grote kansen, maar de enige keer dat het net bolde voor de oranje-witten was na een doelpunt van Assad el Harti. Deze werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Bij RBC achterin begon RBC JO19-speler Riyad Khidar. Afgelopen seizoen speelde hij ook al een aantal wedstrijden mee met het eerste elftal en ook vanavond bleef hij prima op de been. Rechtsachterin werd ditmaal Anass el Gamali geposteerd. Gino Pieter begon in het centrum. In het doel stond Matthias Deleij, die een uitstekende indruk achter liet.

De eerste helft was RBC de betere van de twee, maar tien minuten voor de rust was de tank bij de Roosendalers ver leeg. Rood-Wit W kreeg daarna een aantal kansen. Die werden allemaal onschadelijk gemaakt door Deleij, maar één minuut voor rust moest hij capituleren toen na goed terugleggen de bal in de verre hoek werd geschoten, 1-0. Daarvoor had de Roosendaalse ploeg al enkele kansen laten liggen. Soufian Charraoui zag zijn inzet net gekeerd worden, El Harti zag een schot geblokt worden en na een prachtige aanval over meerdere schijven gaf de ingevallen Anwar Tarfit met een hakbal een open kans aan de inlopende Issam Dahmani, maar ook hij vond de keeper op zijn weg.

In de tweede helft wisselde trainer-coach Waslander een aantal keer en de tank van RBC raakte steeds verder leeg. El Harti kreeg nog wel twee mogelijkheden. Zijn eerste poging ging net naast en na een voorzet van Tarfit kopte hij over. Er waren wel voldoende mogelijkheden om vanuit de tweede lijn te schieten. Dat gebeurde door RBC één keer. In de laatste minuut schoot Charraoui een vrije trap net over, daarna was het duel gelijk klaar. Rood Wit had toen al voor de 2-0 getekend. Door de vele ruimtes die steeds meer prijs gegeven werd, liep de thuisploeg er een aantal keer gemakkelijk doorheen. De enige die nog wel helemaal bij de les was - doelman Deleij - hield de aanvallers van Rood-Wit W meerdere malen van scoren af. Ook de paal bracht nog een keer redding. In de absolute slotfase moest ook Deleij nogmaals capituleren, 2-0.

Aankomende zaterdag speelt RBC haar tweede bekerduel. Dan is zaterdag eersteklasser Oranje Wit de tegenstander. Zij wonnen het eerste duel van SSV'65 (2-1).

Rood-Wit W - RBC 2-0 (1-0)

Opstelling RBC: Matthias Deleij; Anass el Gamali (Ricardo Mannie), Gino Pieter, Riyad Khidar (Carlos Ramos), Arif Akbas (Mo Mekkaoui); Issam Dahmani, Burhan Akbas (Tayeb Lakbir), Imran Echambit; Randy Elst (Soufian Charraoui), Assad el Harti (Burhan Akbas), Soufian Charraoui (Anwar Tarfit)

Scoreverloop: 44' teg. 1-0; 85' teg. 2-0

Scheidsrechter: Jack Wagtmans