Eerste bekerwedstrijd voor RBC

27-08-2020

 

ROOSENDAAL - Komende zaterdag wordt begonnen met de groepsfase van het districtsbekertoernooi. De eerste tegenstander die RBC daarin treft is zaterdag tweedeklasser Wilhelmina'26. De wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark De Ebbe in Wijk en Aalburg.

Sinds haar oprichting speelt Wilhelmina'26 al op het huidige terrein langs de Maas. De club is vernoemd naar de toenmalige koningin. Daarom speelde de club tijdens de bezettingsjaren, gedwongen door de Duitsers, tijdelijk onder de naam Aalburg. Wilhelmina'26, vanwege hun geel-zwarte clubkleuren ook wel De Kanaries genoemd, reikte in 1996 tot de Eerste Klasse. Na zeven jaar volgde degradatie, maar in 2007 keerden de Aalburgers voor twee seizoenen terug. Daarna gleed men af naar de Derde Klasse. Sinds 2015 speelt Wilhelmina'26 in de huidige Tweede Klasse. Vorig seizoen stond de ploeg bij het staken van de competitie op de tweede plaats. Toenmalig trainer was oud RBC-speler Marcel van Helmond. Dit seizoen berust de technische leiding in handen van Hans de Jong. Afgelopen dinsdag verloor de ploeg een oefenwedstrijd van zondag eersteklasser Nemelaer met 0-2.

Ook RBC verloor de eerste twee oefenwedstrijden van eersteklassers. BVCB en Kloetinge waren met respectievelijk 2-0 en 5-3 te sterk voor de oranjehemden. Afgelopen zondag werd tegen zondag derdeklasser Trinitas Oisterwijk de eerste overwinning geboekt (2-1). Aanstaande zaterdag willen de mannen van trainer-coach Koos Waslander tegen Wilhelmina'26 een resultaat wegzetten met perspectief. Om door te dringen tot de tweede ronde moet het bij de eerste twee in de poule eindigen. De andere ploegen in groep 1 06 zijn Oranje Wit en SSV'65. Zij spelen in Dordrecht tegen elkaar.

De aftrap op De Ebbe is om 17:00 uur. Scheidsrechter is Jerry Molenaar uit het Gelderse Ophemert. Supporters die de wedstrijd bezoeken, dienen zich in verband met de corona-maatregelen bij binnenkomst te registreren.