RBC verliest eerste oefenduel van BVCB

15-08-2020

BERGSCHENHOEK - RBC heeft het eerste oefenduel ter voorbereiding op het nieuwe seizoen verloren. Op bezoek bij zaterdag eersteklasser BVCB werd het 2-0. De Roosendaalers leken halverwege de tweede helft de aansluitingstreffer te maken via Jaimy de Visser, maar deze werd onterecht afgevlagd vanwege buitenspel. Ondanks aandringen van de ploeg van  trainer-coach Koos Waslander bleef het bij 2-0, een eindstand die vroeg in de tweede helft op het scorebord kwam.

Bij RBC ontbraken een aantal spelers. Zo waren onder andere Soufian Charraoui, Assad el Harti, Matthias Deleij, Anass el Gamali, Faisal Bensiali en Ricardo Mannie niet aanwezig. Daarentegen was er wel de terugkomst van Chaib Azaimi, die zich weer heeft aangesloten bij de groep.

In de eerste helft had RBC het moeilijk. Dat was ook niet gek, omdat een hoop nieuwe spelers voor de eerste keer met elkaar samen speelden. De thuisploeg leek in fases een geoliede machine, met een aantal goede aanvallen. De verdediging van de Roosendaalers wankelde een aantal keer. Tot een kans leidde dat nog niet, maar de eerste kans die BVCB kreeg was wel meteen raak. Aan de linkerkant in het strafschopgebied werd met een hard schot doelman Robbert van Oorschot gepasseerd. De bal verdween in de verste kruising, 1-0.

De thuisploeg zette door en vond makkelijk openingen in de verdediging van RBC. Van Oorschot wist met een save een snelle verdubbeling van de score te voorkomen en de lat bracht ook eenmaal redding. Aan de andere kant kregen de Roosendaalers weinig voor elkaar. De youngsters die opgesteld stonden liepen veel te veel met de bal. Dat zorgde niet alleen dat kansrijke aanvallen geneutraliseerd werden, maar ook dat bij balverlies gevaarlijke situaties ontstonden voor het doel van Van Oorschot.

Vroeg in de tweede helft kreeg BVCB twee uitgespeelde kansen, maar twee maal werd de trekker niet overgehaald. De derde maal was het echter wel raak, 2-0. Na de 2-0 nam RBC het initiatief over. Conditioneel zit het bij de oranje-witten prima en met Carlos Ramos in het veld kwam er ook meer structuur in het veldspel. Hij coachte volop en kansen werden niet meer weggegeven. Naast hem brachten ook de ingebrachte spelers Jaimy de Visser en Chaib Azaimi nieuw elan. Dat resulteerde uiteindelijk in de aansluitingstreffer van De Visser, die een voorzet in het dak van het doel kopte. De grensrechter vlagde echter voor buitenspel, en deed daarna nog een aantal maal zijn vlag omhoog tot grote frustratie van meerdere spelers. In de slotfase kreeg RBC nog een goede mogelijkheid, maar de inzet werd met een sliding geblokkeerd. (Foto: Arjan de Jonge)

BVCB - RBC 2-0 (1-0)

Basisopstelling RBC: Robbert van Oorschot (Owen Braeckmans); Burhan Akbas (Chaib Azaimi), Gino Pieter (Carlos Ramos), Arif Akbas, Mo Mekaoui; Issam Dahmani, Randy Elst, Lars de Voogd; Tayeb Lakbir (Dorhian Puati Makaya), Imran Echambit, Anwar Tarfit (Jaimy de Visser)

Scoreverloop: 22' teg. 1-0; 64' teg. 2-0

Scheidsrechter: G. den Ouden