Soufian Charraoui laatste kwaliteitsimpuls voor selectie

14-06-2020

 

ROOSENDAAL - Soufian Charraoui is de laatste kwaliteitsimpuls voor de selectie van RBC. Met de komst van de 23-jarige aanvaller van Hoofdklasser Leonidas zijn de oranjehemden klaar voor de strijd in de Tweede Klasse.

Charraoui verliet in 2015 de jeugdopleiding van RVVH om te debuteren in het 1e elftal van eersteklasser CVV Zwervers. Vervolgens speelde hij twee seizoenen voor Spartaan'20 waarmee hij naar de Eerste Klasse promoveerde. Beide voetbaljaargangen beëindigde Charraoui als clubtopscorer. Dat leverde hem in 2018 een overgang op naar Hoofdklasser Unitas. Naast het veldvoetbal excelleerde Charraoui ook in de Eredivisie van het zaalvoetbal bij Feyenoord Futsal. Dat leverde hem al een paar keer een selectie voor het Nederlands zaalvoetbalteam op. Toen Excelsior Maassluis hem vorig seizoen naar de Tweede Divisie haalde, besloot de Rotterdammer te stoppen met zaalvoetbal. Maar na een half seizoen wist Charraoui dat hij het zaalvoetbal niet kon missen. Daarom leverde hij zijn contract na de winterstop in en deed, nadat hij nog tegen Jong FC Volendam in de laatste minuut de winnende goal maakte, een stapje terug naar Hoofdklasser Leonidas. Daarnaast ging hij weer zaalvoetballen, nu in België op het hoogste niveau.

Bij RBC treft Charraoui twee bekenden: Assad el Harti en Issam Dahmani: "Assad is een goede vriend van me. Ik ga er voor zorgen dat hij veel gaat scoren komend seizoen! En Issam is mijn neef waarmee ik samenspeel bij Real Noorderwijk in de Belgische Eerste Klasse van het zaalvoetbal." RBC kent hij als de club uit het betaald voetbal die failliet ging: "Maar ik heb van trainer Koos Waslander begrepen dat de club weer hogerop wil. En dat bevalt mij wel, dat grijpt me aan dat je als club recht door zee bent en gewoon zegt wat je wilt. Ik denk dat ik met mijn aanvallende spel daar prima aan bij kan dragen." Charraoui is een box-to-box speler die het best tot zijn recht komt in een aanvallende rol vanaf het middenveld of direct in de aanval.

Met Charraoui is de selectie voor komend seizoen gereed. Trainer-coach Koos Waslander is bijzonder tevreden met de samenstelling van de groep: "Gelukkig hebben we veel goede spelers kunnen behouden. En ik denk dat we goede vervangers hebben gevonden voor de jongens die zijn vertrokken. Veel gasten die Hoofdklasse-ervaring hebben, een goede mix van talent en routine. Dat is belangrijk in de Tweede Klasse."

De selectie bestaat voor komend seizoen uit de volgende spelers: Arif Akbas, Burhan Akbas, Faysal Bensiali, Soufian Charraoui, Issam Dahmani, Matthias Deleij, Imran Echambit, Randy Elst, Anass el Gamali, Assad el Harti, Tayeb Lakbir, Ricardo Mannie, Mo Mekkaoui, Robbert van Oorschot, Gino Pieter, Carlos Ramos, Anwar Tarfit, Jaimy de Visser en Lars de Voogd. (Foto: WaterwegSport.nl)