Assad el Harti, de nieuwe spits van RBC

12-06-2020

 

ROOSENDAAL - Assad el Harti is komend seizoen de nieuwe centrumspits van RBC. De 29-jarige doelpuntenmaker is afkomstig van de Rotterdamse Hoofdklasser Leonidas.

El Harti doorliep de jeugdopleidingen van Olympia in zijn geboortestad Gouda en Alphense Boys. Bij zijn eerste club Olympia en toenmalig derdeklasser maakte hij zijn debuut in het 1e elftal en promoveerde daarmee naar de Tweede Klasse. Vervolgens vertrok El Harti naar eersteklasser Nieuwerkerk waarmee hij de stap naar de Hoofdklasse maakte. Na drie seizoenen maakte de spits de overstap naar Leonidas en promoveerde met de Rotterdamse club direct naar de Hoofdklasse. In zijn tweede seizoen wist El Harti 22 keer het net te vinden en verdiende daarmee een overgang naar Excelsior Maassluis in de Tweede Divisie. Onder trainer Dogan Corneille kon hij daar echter geen basisplaats afdwingen en daarom keerde hij terug naar Leonidas, waar Koos Waslander toen inmiddels trainer was.

"Als ik aan RBC denk, denk ik natuurlijk direct aan het RBC in de Eredivisie. En natuurlijk aan Henk Vos. Ik ben tenslotte spits hè", lacht El Harti. Over zijn doelstelling is de nieuwe spits van de oranjehemden heel duidelijk: "Ik hoop 20 tot 25 goals te scoren. En ik wil kampioen worden. Dat is nou eenmaal mijn probleem hè, ik wil altijd winnen! Naast mijn werk in de gehandicaptenzorg is voetbal mijn passie. Ik kijk in ieder geval enorm uit naar volgend seizoen."