Een taart voor Bladella

04-06-2020

 

ROOSENDAAL - Gisteren ontving Bladella een taart vanuit Roosendaal. De kiem hiervoor werd gelegd in de voorlaatste aflevering van Podcast de Luiten.

In die aflevering gaf Paul Kuipers uitleg over de reglementen op basis waarvan de KNVB besloten had het verzoek van RBC om te mogen promoveren naar de Tweede Klasse in te willigen. Hieruit bleek dat de promotie van RBC het gevolg was van heel veel mazzel. Er waren drie plaatsen in de Tweede Klasse te vergeven. De KNVB had op basis van het gemiddeld aantal punten per wedstrijd een ranglijst opgesteld van de nummers 1 van de vier 3e klassen in het district Zuid 1. Op die ranglijst stond RBC na CHC, Bavel en Bladella op de vierde plaats. Maar omdat Bladella had besloten om geen promotie aan te vragen, kon RBC alsnog de derde vrijgekomen plaats in de Tweede Klasse innemen. Daarop vroegen de mannen van Podcast de Luiten zichzelf af of er al een taart naar Bladel was gestuurd... Dat bleek niet zo te zijn.

Vervolgens namen Eric en Floyd het initiatief om als dank een taart naar Bladel te sturen. Dit initiatief werd mede ondersteund door een aantal supporters. De taart werd in Bladel met dank aanvaard. Bestuurslid Betty Wijnen liet weten dat de traktatie was aangekomen en dat de vrijwilligers die druk in de weer waren om de jeugd weer te kunnen laten trainen er van hadden genoten. Verder wenste ze RBC veel succes in de Tweede Klasse.