Doelman Robbert van Oorschot naar RBC

29-05-2020

 

ROOSENDAAL - Doelman Robbert van Oorschot speelt volgend seizoen voor RBC. De 33-jarige sluitpost speelde afgelopen seizoen voor WDS'19, de oude dame van Breda.

Van Oorschot doorliep de gehele jeugdopleiding van JEKA en debuteerde daar in het 1e elftal, wat toen in de Derde Klasse uitkwam. Omdat zijn vrienden bij ADVENDO speelden, vertrok hij naar de vijfdeklasser in Breda-Noord. Na vier seizoenen en promotie naar de Vierde Klasse ging hij naar tweedeklasser TSC in Oosterhout. Na 1 seizoen keerde hij weer terug naar ADVENDO. In die periode wist hij in het Herstaco Stadion RBC met 1-4 te verslaan. "RBC was toen net gepromoveerd vanuit de Vijfde Klasse, maar ik weet nog dat het ons toch zo verraste dat we zo makkelijk wisten te winnen in het stadion. Voor ons was RBC nog steeds RBC," aldus een lachende Van Oorschot. Na vijf seizoenen op Sportpark Kadijkje en promotie naar de Derde Klasse verkaste Van Oorschot naar Baronie. De baronnen speelden toen in de Eerste Klasse, maar pakten na de komst van Van Oorschot direct de titel en promoveerden naar de Hoofdklasse. De Bredase doelman was vier seizoenen een vaste waarde bij de groen-witten totdat blessureleed roet in het eten gooide. Mede daardoor en vanwege zijn werksituatie, waardoor de trainingsintensiteit en verre uitwedstrijden een probleem werden, deed hij een stapje terug en pakte hij de draad vorig seizoen dus weer op bij zondag vierdeklasser WDS'19.

"Maar toen kwamen de ambities toch weer bovendrijven. Als sportman wil ik toch altijd zo hoog mogelijk reiken en toen RBC interesse toonde, was ik direct enthousiast. RBC is toch weer een stap vooruit. En het is natuurlijk heel bijzonder om bij een club te spelen met zo'n verleden en in zo'n stadion," vertelt Van Oorschot.

RBC's keeperstrainer Ton van Eenennaam kent Van Oorschot uiteraard: "Als technische staf zijn we blij met zijn komst. Robbert heeft het bij verschillende clubs in Breda prima gedaan. Het is een jongen die veel ervaring meebrengt. Hij is een coachende keeper en allround in de goal. Met Robbert en Matthias Deleij hebben we komend seizoen twee talentvolle keepers in huis." (Foto: voetbalinbreda.nl)