RBC geschokt door overlijden jeugdtrainer Binoy Bluys

15-05-2020

 

ROOSENDAAL - Vandaag bereikte ons het droevige nieuws dat  RBC-jeugdtrainer Binoy Bluys is overleden. Binnen de club is geschokt gereageerd op dit afgrijselijk bericht. Binoy werd slechts 29 jaar oud.

Binoy was sinds 2017 trainer in de onderbouw van onze voetbalopleiding. Hij paste daar perfect in. Een jongen die altijd tijd had voor een praatje en graag zijn passie voor het voetbal wilde delen met anderen, maar vooral een ontzettend goede jeugdtrainer, die spelertjes wist te inspireren. Hij was zeer actief binnen onze vereniging en met hem hadden we een uitstekende technische staf met ambities voor de toekomst.                  

Iedere speler die onder hem getraind heeft, zal alleen maar positieve herinneringen aan hem hebben. Als trainer van onze onderbouwspelers wist hij hen door zijn vakmanschap en passie voor zich te winnen. Ze gingen door het vuur voor hem.

Binoy organiseerde samen met zijn teammanagers altijd een heel ontspannen en ongedwongen sfeer rondom zijn teams waardoor de spelers optimaal konden presteren. Ouders van spelers konden altijd bij hem terecht.

Voor collega trainers stond hij altijd klaar en ook tijdens de jaarlijkse RBC-talentendagen was hij altijd bereid om zijn steentje bij te dragen.

Na de trainingen en wedstrijden kon hij uren blijven hangen om zijn ervaringen te delen met de coördinatoren en stond hij open voor ideeën en suggesties.

Graag had RBC hem ook volgend voetbalseizoen behouden als jeugdtrainer maar Binoy had ambities en had een aanbieding geaccepteerd van de Belgische profclub OH Leuven. Daar zou hij het U9 team gaan begeleiden, een functie op zijn lijf geschreven.

Bij RBC kwam het bericht dat hij gisteren is overleden keihard binnen. RBC leeft intens mee met zijn familie en wenst hen heel veel sterkte toe.

Klik hier om een bericht te plaatsen in het condoleanceregister. (Foto: Bram Visser Fotografie)