Aanvoerder Carlos Ramos snakt naar volgend seizoen

28-04-2020

 

ROOSENDAAL - Aanvoerder Carlos Ramos snakt naar volgend seizoen. Ook dan is de 33-jarige verdediger captain van RBC. Ramos kwam aan het begin van dit seizoen terug naar Roosendaal nadat hij reeds van 2008 t/m 2010 voor de oranjehemden uitkwam in de Eerste Divisie.

Vanwege een langslepende blessure aan de achillespezen kwam Ramos in de vroegtijdig afgesloten voetbaljaargang echter slechts 11 wedstrijden in actie voor de oranjehemden. Begin november raakte Ramos geblesseerd en keerde pas op 1 maart terug in de basis in de topper tegen SC Gastel. "Voordat ik geblesseerd afhaakte, had ik al weken klachten, maar omdat belangrijke spelers ontbraken, speelde ik gewoon door. Maar door de steeds meer optredende pijn kon ik niet het spel brengen wat men van mij mocht verwachten en verdween ook het plezier. In overleg met de coach en de technische staf heb ik toen besloten eerst aan mijn volledig herstel te gaan werken", vertelt Ramos.

Nadat Ramos weer geheel fit was en de twee belangrijke wedstrijden tegen SC Gastel en Zundert had afgewerkt en RBC een voorsprong van zes punten op haar achtervolgers opbouwde, kwam de volgende teleurstelling: het staken van de competitie waardoor RBC niet in staat werd gesteld de felbegeerde promotie af te dwingen. "We hadden ons als groep ten doel gesteld om voor de titel te gaan. Nadat we in de eerste seizoenshelft hier en daar toch nog wat punten hadden laten liggen, zaten we na de winterstop in een uitstekende flow. En dan is het natuurlijk balen dat de competitie wordt stilgelegd. Maar goed, balen over een gemiste promotie is natuurlijk niets in vergelijking met de ellende en het leed wat vele families de afgelopen periode is overkomen. Kijk, wij als RBC krijgen gewoon een nieuwe kans. Wij moeten er met z'n allen de schouders onder zetten en er komend seizoen alles aan doen om RBC alsnog hogerop te brengen", zegt Ramos. "Natuurlijk hebben wij er in de spelersgroep al lang en breed over gesproken en ik merk een enorme gretigheid bij de andere jongens om die doelstelling met RBC volgend seizoen alsnog te willen bewerkstelligen. Ik heb daar ook zeker vertrouwen in. Ik heb nu al enorm veel zin in het nieuwe seizoen!

De selectie van RBC voor komend seizoen begint inmiddels al aardig vorm te krijgen. Van het huidige team hebben naast aanvoerder Carlos Ramos inmiddels diverse spelers aangegeven ook in de komende voetbaljaargang in het oranje-wit-blauw uit te willen komen. Dat zijn doelman Matthias Deleij, Gino Pieter, Anass el Gamali, Marouane Hamdoune, Randy Elst, Faysal Bensiali, Anwar Tarfit en de Antwerpse neefjes Arif en Burhan Akbas. De technische staf verwacht binnenkort nog meer namen bekend te kunnen maken.

De volgende spelers hebben aangegeven te vertrekken bij RBC: Klacson Soares Wanderley (Excelsior Essen), Jari Rommens (DOSKO), Yorben Bus (Cluzona) en Gino de Klerk (Rood-Wit W). (Foto: Bram Visser Fotografie)