Competitie gestaakt; RBC blijft in Derde Klasse

31-03-2020

 

ROOSENDAAL - RBC blijft in de Derde Klasse. Dat is het resultaat van het besluit van de KNVB om de competitie bij de standaardelftallen vanwege de Corona-crisis te beëindigen zonder toepassing van promotie en degradatie.

Uiteraard was er veel discussie voorafgaand aan het besluit. Wel of niet doorspelen, wel of geen promotie, alle scenario's kwamen voorbij. Uiteindelijk is voor RBC het dubbeltje weer eens de verkeerde kant opgevallen. De teleurstelling binnen de club daarover is zeer groot want als er één club in de Zondag 3e klasse A was, die het meest recht had op promotie, dan was het RBC toch wel. Met een voorsprong van zes punten, het winnen van de eerste en tweede periode, de meest geboekte overwinningen waaronder op de nummers 2 t/m 7 en met de minste tegengoals hadden we kunnen spreken van een terechte promovendus.

Hoewel het natuurlijk erg zuur is dat we nu niet gaan doorspelen en zodoende niet in staat zijn om eventueel het door de hele club en achterban gewenste kampioenschap te kunnen behalen, is het besluit van de KNVB om de competitie te staken uiteraard volledig te begrijpen. In deze moeilijke en zware tijd is voetbal nu eenmaal onmogelijk. Alles moet nu wijken in het belang van de volksgezondheid.

De KNVB beéindigde ook de competities bij de jeugd. Ook daar vinden geen promoties en degradaties plaats.