Pupil van de Week: Ibrahima Barry

07-03-2020

 

ROOSENDAAL - Morgen staat de volgende topper alweer op het programma. RBC zal het op gaan nemen tegen Zundert, wat met een wedstrijd minder gespeeld op de vierde plaats staat. RBC is er na de winst van afgelopen zondag op gebrand de volgende drie punten binnen te slepen. Ibrahima Barry zal de RBC-selectie versterken vanuit JO11.

Ibrahima is de altijd vrolijke bulldozer op het middenveld bij JO11. Hij is een ware plaag voor zijn tegenstanders die hem meerdere keren blijven tegenkomen. Hij voetbalt sinds dit seizoen bij RBC. Voor de overstap naar RBC voetbalde hij bij Excelsior Essen. Hij heeft daar U6, 7, 8, 9 en 10 doorlopen.

Ibra is groot fan van Messi, hij vindt zijn acties en zijn manier van spelen geweldig. Als de razende reporter hem vraagt naar zijn favoriete binnenlandse club is dat even onduidelijk want in Nederland is hij toch echt voor Ajax. Maar hij is een Belg dus ook zijn favoriete Belgische club mag niet ontbreken in dit interview, Royal Antwerp FC. De beste buitenlandse club is voor hem Barcelona, dat kan natuurlijk ook niet anders als Messi je voorbeeld is.

Zijn mooiste moment in zijn voetbalcarrière was lastig kiezen, maar uiteindelijk werd het de bekerwedstrijd MOC'17- RBC. Deze wedstrijd eindigde in een 3-3 uitslag. Waarom dan deze wedstrijd? De jongens kwamen op een 3-0 achterstand maar door hard werken, goed overspel en doorzettingsvermogen kwamen ze als team terug tot 3-3. Hij heeft hiervan genoten en vond deze wedstrijd de beste teamprestatie van het huidige seizoen.

Ibrahima zit in het 5e leerjaar op de Potlodenschool in Essen. Naast voetballen fietst hij graag en speelt graag buiten. Het lekkerste eten is voor Ibra toch echt wel de spaghetti van zijn mama. Niemand maakt het zo lekker klaar als zij. Voor de wedstrijden eet hij altijd boterhammen zodat de motor van onze bulldozer wel blijft gaan.

Ibrahima, heel veel plezier bij de wedstrijd RBC-Zundert.