RBC wint belangrijk duel met SC Gastel

01-03-2020

 

ROOSENDAAL - RBC heeft het belangrijke duel tegen SC Gastel in de Zondag 3e klasse A weten te winnen. De Roosendalers wonnen door een doelpunt van Klacson Soares Wanderley. Door de overwinning staat RBC nu alleen aan kop in de competitie.

RBC-trainer Koos Waslander koos er voor om met een driemansverdediging te spelen met Carlos Ramos als centrale verdediger die op zijn beurt geassisteerd werd door Gino de Klerk (rechts) en Yorben Bus (links). Voorin stond centrale verdediger Gino Pieter opgesteld naast Soares Wanderley. Bij balbezit speelde RBC zelfs met vier aanvallers met Anwar Tarfit en Yoran de Bruijn die aansloten vanuit het middenveld.

De tactiek die werd gekozen zorgde vanaf het begin voor problemen en dat duurde zo tot de 35ste minuut. SC Gastel had op dat moment al met 0-3 voor kunnen staan. Drie maal kwam het alleen voor doelman Matthias Deleij, maar ook drie maal wist de doelman zijn doel schoon te houden. De inzetten van de aanvallers van de bezoekers mikten op de benen in plaats van het doel, waardoor het 0-0 bleef. RBC kon daar alleen een rollertje van Soares Wanderley uit de tweede lijn tegenover stellen. De bezoekers voetbalden ook beter, RBC was telkens een stap te laat. Zowel achterin als op het middenveld.

Die situatie veranderde toen Pieter gedirigeerd werd om achterin plaats te nemen naast Ramos en er weer naar 4-3-3 werd geschakeld met Soares Wanderley in de punt en Tarfit en De Bruijn op de flanken. Arif Akbas kwam meer naast Mo Azaimi te spelen. De stabiliteit die daarmee gepaard ging, zorgde voor een kentering in de wedstrijd. RBC voerde de boventoon, dicteerde het spel en bepaalde het tempo van de wedstrijd. Randy Elst was dichtbij toen een vrije trap rakelings over ging en De Bruijn kwam tot scoren, maar werd afgevlagd vanwege buitenspel. Ook Soares Wanderley kreeg nog een grote kans, toen hij met een geweldig balletje van Elst werd weggestuurd, maar zijn lob ging net naast.

In de tweede helft werd Anass el Gamali ingebracht naast Ramos en schoof Pieter door naar de rechtsbackpositie. Daarmee werd de situatie nog beter, en dat resulteerde dan ook meteen in een doelpunt. De thuisploeg bracht meer energie in de wedstrijd en onder leiding van Elst werden de aanvallers regelmatig optimaal bediend. Tien minuten na de rust wist Elst met een geweldige beweging twee middenvelders het bos in te sturen, gaf een goede pass op de meegelopen Tarfit die met een indraaiende voorzet Soares Wanderley wist te bereiken die tegendraads de 1-0 wist binnen te schieten (zie foto).

Na de voorsprong leek RBC snel door te drukken, maar na een kleine vijf minuten verstomde de energie wat en liep de thuisploeg achteruit. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam er wel steeds meer ruimte op het veld voor de oranje-witten. De ingevallen Rommens was heel dichtbij toen hij de verdediging van SC Gastel volledig wist uit te spelen, maar zijn schot in de korte hoek ging net voorlangs. Daarvoor had SC Gastel ook een grote kans, toen Bus volledig verkeerd stond en een aanvaller van de bezoekers de bal voor het inkoppen had. Zijn inzet ging echter naast. Drie minuten voor tijd leek de ploeg uit het gelijknamige dorp alsnog op gelijke hoogte te komen toen een kopbal Deleij leek te verschalken, maar met een ultieme redding wist RBC's doelman de bal over te tikken. In de slotfase eindigde RBC het duel nog met tien man, toen Tarfit een rode prent kreeg. De aanvaller liep een bloedneus op na een duel en kreeg een vrije trap tegen, na discussie met de scheidsrechter gaf die laatste hem een rode prent. Wisselspeler Chaib Azaimi kreeg daarna ook rood, toen hij een bidon het veld ingooide. Ondanks het tumult wist de ploeg van Waslander de overwinning wel over de streep heen te trekken. (Foto: Arthur Verbraak)

RBC - SC Gastel 1-0 (0-0)

Opstelling RBC: Matthias Deleij; Gino de Klerk (Anass el Gamali), Carlos Ramos, Yorben Bus; Mo Azaimi, Arif Akbas, Yoran de Bruijn (Jari Rommens), Anwar Tarfit; Klacson Soares Wanderley (Faysal Bensiali), Gino Pieter

Scoreverloop: 53' Klacson Soares Wanderley 1-0

Scheidsrechter: Lennart Geertsen

Aantal toeschouwers: 288