RBC JO10-1 dendert door in bekertoernooi

29-02-2020

PAPENDRECHT - Vanochtend reisde de fitte wedstrijdselectie van RBC JO10-1 af naar Papendrecht om daar tegen hun JO10-1 een bekerwedstrijd te spelen. De bekerwinnaar van 2018 en 2019 had geen enkele moeite met deze tegenstander en won deze wedstrijd afgemeten met maar liefst 0-14!

De jongens en het meisje van trainer Jonathan Kierindoongo hadden een makkie op deze zaterdag. RBC JO10-1 was namelijk vele malen te groot voor deze tegenstander. Al vrij snel leek Jibbe den Breejen zijn team op een 0-1 voorsprong te brengen maar deze bal werd eerder al “uit” gegeven waardoor de goal werd afgekeurd. Maar dit bleek allemaal maar een kort uitstel te zijn van het voetbalstuk wat zou volgen. De tegenstander wilde zichzelf wel verweren, maar was niet bij machte om de Roosendaalse machine een strobreed in de weg te leggen.

De clubfotograaf van RBC had zijn stoeltje en zijn camera nog niet eens gereed en het stond al 0-3 voor RBC! Niemand anders dan Meike Lazeroms scoorde de eerste treffer tegen de Papendrechtse tegenstander. Snel daarna volgden achtereenvolgens de doelpunten van Jibbe den Breejen en Siem van den Maagdenberg. De vele meegereisde supporters van RBC zagen overigens Siem van den Maagdenberg zijn doelpunt wel heel mooi maken. Vanaf het middenveld haalde hij zo verwoestend hard uit dat de Papendrechtse doelman geen schijn van kans had. De voetbalcombinaties werden veelvuldig gezocht en voor rust werd de score door Meike Lazeroms, Jibbe den Breejen en Jens van Loon (2x) gemakkelijk uitgebreid naar 0-7.

In de tweede helft had RBC de sterk aangewakkerde wind tegen. Maar ook de wind kon de doelpuntenmachine niet tot bedaren krijgen. RBC combineerde er veelvuldig op los en maakte er bijna een trainingswedstrijd van. Een-tweetjes werden spontaan geboren en prachtige lage voorzetten belandden na een keurige afwerking geregeld in het doel. Het was Niek van Dongen die in de tweede helft de score opende. En ook Tycho Damen kon als gelegenheidsspits zijn doelpuntje weer meepikken. Hij slalomde nog wel even voorbij de keeper en daarna kon Tycho Damen weer eens “oud-Hollands” juichen. Nadat Siem van den Maagdenberg weer een keurige aanval afrondde was het daarna Meike Lazeroms die scoorde. Jens van Loon zorgde met twee doelpunten dat de 14 op het scorebord verscheen.

De trainer van Papendrecht had veel lof voor het team van trainer Jonathan Kierindoongo en sprak zijn geluk uit dat de Roosendaalse afwerking geen 100% was omdat anders de score nog veel ruimer uit had kunnen vallen. Trainer Jonathan Kierindoongo zei op zijn beurt dat hij sterk had genoten van het spel en dat hij bij vlagen perfect voetbal had  gezien, maar dat er toch nog steeds verbeterpunten zijn in het spel van deze Roosendaalse equipe.

Zo laat RBC J010-1 nog steeds zien dat zij een echte cupfighter zijn en gaan ze vol vertrouwen verder in de voorjaarscompetitie en het bekertoernooi.