Uitgestelde topper in Herstaco Stadion

26-02-2020

 

ROOSENDAAL - Komende zondag staat de uitgestelde topper op het programma in de Zondag 3e klasse A van het district Zuid 1. In het Herstaco Stadion staan na de afgelasting op 9 februari de twee koplopers RBC en SC Gastel opnieuw tegenover elkaar.

Sinds de afgelasting is er in de stand niets veranderd. SC Gastel kwam nog wel een helft in actie tegen Terneuzen, maar in de rust besloot de scheidsrechter alsnog te staken vanwege de zware storm. Daardoor hebben beide ploegen nog steeds een voorsprong van vier punten op Terneuzen. Het doelsaldo van SC Gastel is 3 goals positiever dan dat van de oranjehemden en dus staan zij op de eerste plaats.

De eerste ontmoeting tussen beide clubs was in oktober. Toen was SC Gastel ook al koploper. Maar omdat RBC op Blankershove door een goal van JO19-speler Imad Bouda el Koubai drie punten wist te pakken, kwamen de Roosendalers destijds op gelijke hoogte. Zondag hebben de mannen van trainer-coach Koos Waslander, die ondanks carnaval gewoon hebben doorgetraind, de mogelijkheid om de rood-zwarten op achterstand te zetten. Maar dat laatste kan SC Gastel andersom bij RBC natuurlijk ook. Kortom alle ingrediënten aanwezig voor een duel wat u niet mag missen. We roepen al onze supporters op om onze oranjehemden te komen steunen in dit belangrijke duel.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Lennart Geertsen uit Best. Pupil van de Week is Alex Glerum van RBC JO11.

De poorten van het Herstaco Stadion gaan open om 13:15 uur. Wedstrijdtickets voor de Oost- en Zuidtribune zijn voor € 3 verkrijgbaar aan de stadionkassa. RBC SeizoenClubCard houders hebben gratis toegang. Tot zondag, tot ziens bij RBC !

Historie RBC - SC Gastel:
1972-1973  RBC - SC Gastel  2-1  1e klasse E
2014-2015  RBC - SC Gastel  2-1  4e klasse B (Zuid 1)
2015-2016  RBC - SC Gastel  1-2  4e klasse B (Zuid 1)
2017-2018  RBC - SC Gastel  2-1  3e klasse A (zuid 1)
2018-2019  RBC - SC Gastel  1-0  3e klasse A (Zuid 1)