Jong RBC verslaat Virtus

11-02-2020

ZEVENBERGEN - Een jong RBC heeft vanavond in een koud Zevenbergen de nummer 6 uit de Zondag 3e klasse B in een oefenwedstrijd verslagen. De oranjehemden wonnen met 2-3 bij Virtus.

Bij RBC waren de routiniers Mo en Chaib Azaimi in het hart van de verdediging geposteerd. Marouane Hamdoune speelde als linksbuiten. Verder werden zij omringd door de jongelingen uit de selectie en spelers van JO19. Trainer-coach Koos Waslander was in Roosendaal achtergebleven en onderwierp zijn vaste waarden aan een training in het Herstaco Stadion.

Het team van de Roosendaalse younsters hield gelijke tred met de Zevenbergse ploeg. Balverlies op het middenveld in de 25e minuut leidde er echter toe dat een Virtus-speler ongehinderd met de veroverde bal kon doorlopen en scoren: 1-0. Lang kon Virtus niet van de voorsprong genieten want vijf minuten later bracht Klacson Soares Wanderley RBC alweer op gelijke hoogte: 1-1 (zie foto). Vijf minuten voor rust kwamen de oranjehemden op voorsprong. Marouane Hamdoune en Bilal Dadi gingen gezamenlijk op de Virtus-keeper af en Hamdoune gaf Dadi een niet te missen kans: 1-2. Dadi werd na de goal vanwege krampverschijnselen vervangen door JO19-speler Tayeb Lakbir.

Bij het begin van de tweede helft bracht waarnemend coach Jack Embregts ook de JO19-spelers Imad Bouda el Koubai en Dorhian Makaya in het veld. Na een klein kwartier in de tweede helft gaf de snelle en fysiek sterke Makaya een afgemeten voorzet op het hoofd van Hamdoune, die de bal achter de Virtus-keeper knikte. In het restant van de wedstrijd kwam de voorsprong van het jonge RBC niet meer in gevaar. Lakbir kreeg zelfs de mogelijkheid om de voorsprong te vergroten, maar hij ramde de bal op de paal. Vlak voor het eindsignaal deed Virtus nog wat terug: 2-3.

Komende zondag hervat RBC de competitie weer. Dan spelen de Roosendalers een uitwedstrijd tegen STEEN.

Virtus - RBC 2-3 (1-2)

Opstelling RBC: Owen Braeckmans; Aboubacar Coulibaly, Chaib Azaimi (Arif Akbas), Mo Azaimi, Yorben Bus; Bilal Dadi (Tayeb Lakbir), Burhan Akbas (Bilal Dadi), Arif Akbas (Imad Bouda el Koubai); Mehmet Colak (Dorhian Makaya), Klacson Soares Wanderley (Mehmet Colak), Marouane Hamdoune

Scoreverloop: 25' teg. 1-0; 31' Klacson Soares Wanderley 1-1; 41' Bilal Dadi 1-2; 57' Marouane Hamdoune 1-3; 88' teg. 2-3