RBC wint in Bergen op Zoom

02-02-2020

BERGEN OP ZOOM - RBC heeft ook haar eerste uitwedstrijd van 2020 weten te winnen. De Roosendalers waren in Bergen op Zoom met 1-2 te sterk voor MOC'17.

Bij RBC begon Yorben Bus in de basis en ook reserve-aanvoerder Gino de Klerk had een basisplek. Hij startte naast Lars de Voogd op het middenveld. Jari Rommens begon in de punt, geflankeerd door Anwar Tarfit en Yoran de Bruin.

In de eerste helft had RBC de volledige regie. De ploeg van trainer-coach Koos Waslander had moeite om een gaatje te vinden in de defensie van MOC'17, dat zich terugtrok op de eigen zestien. Kansen waren er wel. Elst ging alleen op weg naar de goal en werd onreglementair gestopt. De leidende scheidsrechter gaf slechts geel. Uit de vrije trap wist de doelman van de thuisploeg via een redding een doelpunt te voorkomen. Daarvoor had Elst de keeper ook al getest via een vrije trap. MOC'17 kon daar weinig tegenover zetten. Enkele hoge afstandsschoten waren de enige noemenswaardige wapenfeiten. Vlak voor rust haalde RBC wel de trekker over. De Bruijn slalomde via links naar binnen en vond Rommens die bijna letterlijk de bal bij de eerste paal inliep, 0-1. Daarna was het snel 0-2 door een prachtig afstandsschot van Anwar Tarfit (zie foto).

In de tweede helft leek RBC snel op 0-3 te komen. De Voogd wist met een steekpass Tarfit te bereiken die op zijn beurt de binnenkant van de paal trof. Daarna zakte het spelbeeld flink in. De thuisploeg kon echter ook geen vuist maken. Dat veranderde een kwartier voor tijd toen MOC'17 wat opportunistischer ging spelen. Onder andere een bal op de lat voorkwam een tegentreffer. In de slotfase maakte RBC het zichzelf nog onnodig moeilijk toen een vrije trap werd ingekopt, 1-2. De Roosendalers kregen daarna nog enkele dotten van kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Onder andere de ingevallen Marouane Hamdoune (zijnet) en de eveneens ingevallen Klackson Soares Wanderley (voorlangs) waren dichtbij. Een doelpunt viel er niet meer, waardoor RBC in het spoor blijft van koploper SC Gastel. Ook zij kwamen vandaag tot winst, eveneens met 1-2. (Foto: Arthur Verbraak)

MOC'17 - RBC 1-2 (0-2)

Opstelling RBC: Matthias Deleij; Aboubacar Coulibaly, Anass el Gamali, Gino Pieter, Yorben Bus (Marouane Hamdoune); Gino de Klerk, Lars de Voogd, Randy Elst (Faysal Bensiali); Yoran de Bruijn (Klacson Soares Wanderley), Jari Rommens, Anwar Tarfit

Scoreverloop: 45' Jari Rommens 0-1; 45''+ Anwar Tarfit 0-2; 89' Gijs Wijnmalen 1-2.

Scheidsrechter: Kjell Voskuil