Hamdoune haalt gram in laatste minuut tegen Steenbergen

26-01-2020

 

ROOSENDAAL - Vooraf was er veel te doen over de wedstrijd tussen RBC en Steenbergen. Beide clubs waren vorig jaar betrokken bij een uit de hand gelopen overtreding die beide clubs een flinke straf opleverde. Bij de Roosendaalse club werd, buiten een puntenstraf, Marouane Hamdoune uiteindelijk voor zes maanden geschorst. Het was niet de enige speler met een verhaal, ook Anwar Tarfit had zijn Steenbergen-verhaal. Hij werd vorig jaar in het duel met Steenbergen door toenmalig trainer-coach Henk Vos namelijk op de bank gehouden, omdat hij werd gezien als de kwade genius die een contractverlenging in de weg zat. Eerder dat seizoen werd hem de aanvoerdersband al afgepakt. Het was vandaag Tarfit mét aanvoerdersband om die de voorzet gaf waaruit Hamdoune RBC drie punten bezorgde.

Vooraf aan het duel werd nog geprobeerd om RBC angst in te boezemen. Enzo den Haak werd omgeroepen als speler die aan de aftrap zou verschijnen. Dit was echter niet het geval. "Soms doen trainers dit. Bijvoorbeeld een geblesseerde speler op het wedstrijdformulier zetten, zodat de tegenstander daar op anticipeert," zo liet een blije Hamdoune na afloop weten. Angst of niet, Hamdoune zou niet aan de aftrap van de eerste helft beginnen. Hij begon op de bank. Trainer-coach Koos Waslander had gekozen om met drie verdedigers te beginnen. Op het middenveld had Chaïb Azaimi een basisplek evenals de van een blessure teruggekeerde Randy Elst. RBC begon in een 3-4-3 formatie.

Met drie verdedigers beginnen leek, net als in Utrecht tegen Hercules, een arbitraire beslissing. Het veldspel van RBC was erg matig het eerste half uur. Bilal Dadi zag een inzet in het zijnet belanden, dat was de enige noemenswaardige kans in het eerste half uur namens de thuisploeg. Steenbergen was veruit de gevaarlijkste van de twee. Het was te danken aan een uitstekend keepende Matthias Deleij dat RBC geen tegendoelpunt wist te krijgen. Hij wist met enkele katachtige reddingen de brilstand op het bord te houden en eenmaal hielp ook de lat hem na een redding. Het laatste kwartier werd de thuisploeg sterker. Dadi schoot voorlangs en Jari Rommens kopte over.

In de tweede helft werd het weer omgezet naar 4-3-3 en bracht Waslander Hamdoune en Anass el Gamali in. De verdediging werd stabiel en gaf geen kansen meer weg en RBC wist wel een groot aantal kansen te creëren. Een van die kansen werd ook verzilverd. Rommens gaf op rechts een keiharde voorzet die door Dadi met een sliding binnen werd gegleden. Het doelpunt werd echter afgekeurd, omdat de leidende scheidsrechter het vlagsignaal overnam. RBC reeg de kansen aaneen, maar het vizier stond niet op scherp.

RBC hielp Steenbergen echter weer in het zadel door een wissel toe te passen. Dadi ging eruit en Hamdoune werd naar voren gezet met de ingevallen Gino de Klerk voor de verdediging. Het veldspel zakte weg en de ploeg uit de gelijknamige stad kreeg ook weer kansen op een doelpunt. Eenmaal wist de paal redding te brengen. De thuisploeg was daarentegen ook enkele malen dicht bij een treffer. El Gamali kopte over, Hamdoune schoot in kansrijke positie naast, evenals Elst. Tarfit leek wel te scoren, maar de vingertoppen van de keeper voorkwamen een doelpunt. In de blessuretijd was het echter wel raak. Tarfit kwam vanaf de linkerkant naar binnen, gaf een indraaiende voorzet die door Hamdoune tegen de touwen werd gekopt. Vlak daarna werd er afgefloten.

Door de overwinning blijft RBC in het spoor van koploper SC Gastel. Ook zij kwamen tot een overwinning. Beide hebben evenveel punten. Volgende week reist RBC af naar Bergen op Zoom en ontmoet het MOC'17. (Foto: Arthur Verbraak)

RBC - Steenbergen 1-0 (0-0)

Opstelling RBC: Matthias Deleij; Aboubacar Coulibaly, Gino Pieter, Arif Akbas; Chaib Azaïmi (Anass el Gamali), Lars de Voogd (Marouane Hamdoune), Randy Elst, Yorben de Bruijn; Anwar Tarfit, Bilal Dadi (Gino de Klerk), Jari Rommens

Scoreverloop: 92' Marouane Hamdoune 1-0

Scheidsrechter: Jan Verpaalen

Aantal toeschouwers: 210