Pupil van de Week: Walid Jlil Ouarchid

24-01-2020

 

ROOSENDAAL - Aanstaande zondag staat de eerste wedstrijd na de winterstop weer op het programma. RBC zal het opnemen tegen de nummer 11, Steenbergen. De keeper van de JO11-1, Walid Jlil Ouarchid, zal de RBC-selectie aan gaan moedigen als Pupil van de Week.

Voordat de training in het Herstaco Stadion onder leiding van trainer Edwin Spitters staat te beginnen, heeft de razende reporter samen met Walid een gesprek om de welbekende vragen door te nemen.

Walid is 11 jaar en zit in groep 8 van de Boemerang in Zevenbergen. Vorig jaar januari is hij door een vriendje bij RBC terecht gekomen. Voorheen speelde Walid bij SEOLTO. Eerst als verdediger, maar vanaf de JO11 als keeper. Zijn grote voorbeeld is Alisson Becker van Liverpool. Zijn favoriete club in Nederland is Ajax en zijn favoriete buitenlandse club is Juventus.

Zijn hoogtepunt maakte hij vorig seizoen bij de JO10 van RBC mee. Walid mocht een aantal wedstrijden in verband met een blessure van de keeper invallen bij RBC JO10 en werd met dat team kampioen aan het einde van het seizoen. De kampioenschapswedstrijd en het feestje daarna zal Walid niet snel vergeten. Naast voetballen speelt Walid graag buiten en gamet hij graag. Zijn lievelingseten is pizza en voor de wedstrijden eet Walid altijd cornflakes.

Walid heel veel plezier aanstaande zondag en geef RBC het goede voorbeeld door als keeper je eerste doelpunt van dit seizoen te maken! (Foto: Bram Visser Fotografie)